ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκαλυπτική έρευνα: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Μακεδονία Εχουν χαθεί 250.000 θέσεις εργασίας το ’21

1 min read

Ίλιγγο προκαλούν τα τερατώδη ποσοστά ανεργίας στη Μακεδονία, όπως παρουσιάστηκαν από τη ΓΣΕΕ και εργατικά κέντρα με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας, σε εκτεταμένη έρευνά του εστιασμένη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας, αποκαλύπτει ότι, ενώ σε όλη την Ελλάδα χάθηκαν 250.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το 2019, στην Αττική οι απώλειες ήταν 60.000 και στην Κεντρική Μακεδονία 55.000 θέσεις εργασίας, με συνέπεια η τελευταία να είναι μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της Ε.Ε., με ΑΕΠ στο μισό του μέσου κοινοτικού.

Ακόμα χειρότερα, επισημάνθηκε ότι η ανεργία φτάνει σε ορισμένες περιοχές το 30% στον γενικό πληθυσμό (ενώ πανελλαδικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., είναι 15%) και το 70% στους νέους! Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 40%, στην Καστοριά σε 50%, στην Πέλλα σε 50% και στην Ξάνθη σε 45%.

Για την οικονομία

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ εμφανίζεται αισιόδοξο για την ανοδική πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει κίνδυνος η ακρίβεια να «ροκανίσει» τα εισοδήματα των εργαζομένων, και γι’ αυτό προτείνει την άμεση αύξηση του ονομαστικού μισθού από τον Οκτώβριο, και όχι τον Ιανουάριο, όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος ανέφερε ότι η εβδομαδιαία απασχόληση στη χώρα μας υπερβαίνει τις 49 ώρες, καταγράφοντας πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ενώ την πρώτη θέση κατέχει η Ελλάδα και όσον αφορά την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή. Αντίθετα, σε σχέση με την ποιότητα της απασχόλησης, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ε.Ε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.