ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη βόμβα: Οι αρχές στις ΗΠΑ προτρέπουν τις τράπεζές τους να συναλλάσσονται με ρωσικές εταιρείες «στα κρυφά»

1 min read

Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στo παρασκήνιo προτρέπουν τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και Citibank, να συνεχίσουν να συνεργάζονται με ορισμένες στρατηγικά σημαντικές ρωσικές εταιρείες.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, επικαλούμενο πηγές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και του State Department προτρέπουν τα πιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν να παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως διακανονισμούς σε δολάρια ΗΠΑ, μεταφορές και χρηματοδότηση για μια σειρά ρωσικών εταιρειών.
Όπως εξηγεί το πρακτορείο, o λόγος γίνεται για την Gazprom και τους παραγωγούς λιπασμάτων Uralkali και PhosAgro.
Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ φέρεται να είπε ρητά στις τράπεζες να μην μπλοκάρουν τα περιουσιακά στοιχεία της Phosagro αφού «το εμπόριο γεωργικών και ιατρικών προϊόντων δεν υπόκειται στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας».
Το Bloomberg εξηγεί ότι οι αμερικανικές αρχές κάνουν αυτές τις προσπάθειες για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες των περιορισμών κατά της Ρωσίας και «να αποφύγουν μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή».
Νωρίτερα, η JPMorgan και η Citibank ανακοίνωσαν σχέδια για τον περιορισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ρωσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα μειώσουν τη στήριξη στην Ουκρανία

Στο μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι διαμηνύουν με κατηγορηματικό τρόπο πως οι ημέρες της «λευκής επιταγής» όσον αφορά την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο είναι μετρημένες, κάτι που εφόσον συμβεί θα έχει τεράστιες συνέπειες στη στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας, η οποία εξαρτάται πλήρως από την αμερικανική βοήθεια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον αμερικανικό και στον ευρωπαϊκό Τύπο που θέλουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προτρέπουν τον πρόεδρο Zelensky να ετοιμαστεί για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, εφόσον καταφέρουν οι ουκρανικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν την Kherson, όπου όμως ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να έχει τον πλήρη έλεγχο και να αποκρούει όλες τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Άλλωστε ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που έρχονται από το πολεμικό μέτωπο, σύμφωνα με τα οποία οι Ουκρανοί για να φέρουν εις πέρας το στρατιωτικό τους σχέδιο, υφίστανται τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Όπως αναφέρεται, αναλογούν 7 με 9 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες σε κάθε Ρώσο στρατιώτη, αναλογία που δείχνει και το τίμημα που θα κληθεί να «πληρώσει» μελλοντικά το Κίεβο.

Κόβουν τη βοήθεια οι Ρεπουμπλικάνοι

Στην πίεση που ασκείται ή αναμένεται να ασκηθεί στο καθεστώς Zelensky αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσουν ή να σταματήσουν εντελώς τη βοήθεια προς το Κίεβο εάν οι εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επικρατήσουν στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο της 8ης Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Washington Post επικαλείται τη Marjorie Taylor Greene από τους Ρεπουμπλικάνους, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Κογκρέσο υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, δεν πρόκειται να εγκρίνει «ούτε δεκάρα για την Ουκρανία».
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να κερδίσουν στις αυριανές εκλογές και να αναλάβουν τον έλεγχο του Κογκρέσο, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει επί τα χείρω την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.
Όπως αναφέρει η Washington Post, μια Βουλή υπό τους Ρεπουμπλικάνους ενδεχομένως να μην δώσει το πράσινο φως για περαιτέρω οικονομική βοήθεια στο Κίεβο πέραν των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ήδη εγκριθεί, αν και η κυβέρνηση Zelensky ζητά επίμονα την αύξηση της χρηματοδότησης.
Ωστόσο, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος διαμηνύουν ολοένα και πιο έντονα πως η χρηματοδότηση πρέπει να σταματήσει.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.