ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη: Βλαντίμιρ Πούτιν δεν βλέπει προοπτικές για διπλωματική λύση και στρέφεται στην κατάληψη περισσότερων ουκρανικών εδαφών

1 min read

Ο Vladimir Putin έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τις διπλωματικές προσπάθειες τερματισμού του πόλεμου με την Ουκρανία μετά και τις παλινωδίες Zelensky και αντ’ αυτού φαίνεται έτοιμος να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο ουκρανικό έδαφος, σύμφωνα με τρία άτομα κοντά στον Ρώσο πρόεδρο τα οποία επικαλούνται οι Financial Times.
Ο Putin ο οποίος εξέταζε σοβαρά μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, είπε στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουσης ότι δεν βλέπει προοπτικές για λύση.


Θέλει να κερδίσει πολλά

«Ο Putin θέλει να κερδίσει πολλά», είπε ένα άτομο που συμμετείχε στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Αν και η Μόσχα και το Κίεβο συμφώνησαν στο πρώτο τους προσχέδιο ανακοινωθέν σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου 2022, οι συνομιλίες σταμάτησαν αφού ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων σε πόλεις όπως η Bucha και η Μαριούπολη.
Ο Putin τόνισε ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες βρίσκονταν σε «αδιέξοδο» και εξοργίστηκε, αφότου βυθίστηκε το πλοίο Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με δύο από τις πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Καμία προοπτική για τη διπλωματία

«Υπήρχε ελπίδα για συμφωνία. Ο Putin αναζητούσε τρόπο να βγει νικητής μετά από αυτή τη δοκιμασία», είπε μία από τις πηγές που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.
Μετά τη βύθιση του καταδρομικού Moskva, «ο Putin δεν θέλει να υπογράψει τίποτα γιατί θα ήταν ταπεινωτικό», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι πάντα αμφέβαλαν για τη δέσμευσή του στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ισχυριζόμενοι ότι ήταν ένας τρόπος προκειμένου να εξασφαλίσει χρόνο για την επίθεση της Μόσχας.
Ο Putin από την πλευρά του θεωρεί, πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν αμάχους κατά τη διάρκεια επιθέσεων, όπως η πολιορκία του χαλυβουργείου Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι διαμεσολαβητές και το αδιέξοδο

Διαμεσολαβητές όπως ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τσέλσι Roman Abramovich προσπαθούν να πείσουν τον Putin να συναντήσει τον Zelensky με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.
Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές έχουν θέσει τα περισσότερα άλλα ζητήματα σε δεύτερο πλάνο, ενώ προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για εγγυήσεις περί της ασφάλειας του Κιέβου εάν δηλώσει ουδετερότητα και εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο Putin είπε στον Michel την Παρασκευή (22/4) ότι οι συνομιλίες τελείωσαν επειδή η Ουκρανία «έστησε έναν τοίχο» και είπε ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να συναντηθεί με τον Zelensky σύμφωνα με ένα άτομο που ενημερώθηκε για τη συνομιλία.
Σύμφωνα με τους διαπραγματευτές εαυτό εκλήφθη ως ένδειξη πως η Ρωσία ενδιαφέρεται να καταλάβει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και όχι για μία διπλωματική λύση.

Όχι σε συνάντηση με Zelensky

Ο Putin αποφεύγει τη συνάντηση με τον Ζelensky «με όλη του τη δύναμη», δήλωσε άτομο που συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Θέλει να αποφασιστούν όλα πριν από την προσωπική τους συνάντηση».
Ο Ζelensky είπε το Σάββατο (23/4) ότι ήθελε οι συνομιλίες να συνεχιστούν, αλλά ξεκαθάρισε πως η Ουκρανία δεν θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις εάν σκοτωθούν άνθρωποι στη Μαριούπολη ή εάν οι ρωσικές αρχές στην κατεχόμενη νότια περιοχή Χερσών διενεργούσαν αυτονομιστικό δημοψήφισμα.
Αξιωματούχοι στο Κίεβο ανησυχούν ότι ο Putin μπορεί να προχωρήσει περισσότερο από τον δηλωμένο στόχο της Ρωσίας να καταλάβει την ανατολική συνοριακή περιοχή του Donbass και αντ ‘αυτού να προσπαθήσει να καταλάβει ολόκληρη τη νοτιοανατολική περιοχή, αποκόπτοντας την Ουκρανία από τη θάλασσα, σύμφωνα με άτομα που εμπλέκονται στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου .

Ανησυχεί η ουκρανική ηγεσία

Η Ουκρανία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να απωθήσει περαιτέρω τα ρωσικά στρατεύματα. αφού θεωρεί πως απέκρουσε το αρχικό σχέδιο του Putin να καταλάβει γρήγορα τη χώρα, αλλά οι αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η Μόσχα μπορεί να καταφύγει σε τακτικά πυρηνικά όπλα εάν υποστεί περαιτέρω πλήγματα, είπαν δύο από τις πηγές στους Financial Times.
Σε συνάντηση με τον Michel στο Κίεβο την Τετάρτη (20/4), ο Zelensky είπε ότι η ουκρανική κοινή γνώμη δεν υποστηρίζει τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών, προσθέτοντας ότι γνώριζε πως η μάχη με τον Putin είναι πιο δημοφιλής από το να κάνει παραχωρήσεις, σύμφωνα με άτομο που ενημερώθηκε για τη συνομιλία τους.
Ο Erdogan μίλησε με τον Zelensky την Κυριακή (24/4) σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσει τις διαπραγματεύσεις που έχουν σταματήσει.
Ο Τούρκος ηγέτης τόνισε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να βοηθήσει και εξέφρασε την ελπίδα να συνομιλήσει με τον Putin τις επόμενες μέρες.

abandons.JPG

Πηγη bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.