ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη! Το ομολόγησε ο Τσίπρας: Η λύση για το δημογραφικό είναι οι μετανάστες

1 min read

Αντί να δώσει αφορολόγητο στους πολύτεκνους, κίνητρα στους Έλληνες και σχέδιο για να επιστρέψουν οι περίπου 600.000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει έτοιμη την λύση: να ενσωματώσει τους μετανάστες! Ότι δηλαδή θέλει κι έχει επιβάλλει ο Τζορτζ Σόρος και το Open Society. Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα υπάρχει όπως την ξέρουμε με ομοιογενή ορθόδοξο πληθυσμό επειδή θα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς το μουσουλμανικό στοιχείο και θα συρρικνώνεται το ελληνικό.

Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το δημογραφικό, ο κ. Τσίπρας, μίλησε τόσο για την υποκρισία ορισμένων πάνω στο δημογραφικό όσο, όμως, και για τις θλιβερές συνέπειες στη μείωση του πληθυσμού από την επικράτηση ρατσιστικών και ακραία συντηρητικών στερεοτύπων -για πολλά χρόνια- σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «αν και δεν συναντάται το δημογραφικό ζήτημα συχνά στον πολιτικό ανταγωνισμό, αυτός είναι σε κάθε λέξη και σε κάθε πρόταση που διατυπώνει η κάθε πολιτική δύναμη σε αυτήν εδώ την αίθουσα». «Ο τρόπος με τον οποίο οραματιζόμαστε την ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, το ασφαλιστικό σύστημα και όλα τα κρίσιμα θέματα στη δημόσια σφαίρα, συνιστά μια ενιαία απάντηση και στο μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού».

Η ανατροπή της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης των θανάτων δεν πρέπει να γίνει μέσω πολιτικών λιτότητας, χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών

Αν θέλουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για προοπτική ανατροπής αυτής της τάσης (μείωσης των γεννήσεων και αύξησης των θανάτων), πρέπει να συνομολογήσουμε ότι δεν μπορεί να γίνει μέσω πολιτικών λιτλότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής και χωρίς ολοκληρωμένη πολιτική ένταξη, ενσωμάτωση των μεταναστών. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck, σύμφωνα με τα οποία χώρες, οι οποίες -παρά την πρόσφατη άνοδο της ακροδεξιάς σε ορισμένες περιπτώσεις- έχουν πολιτικές ένταξης και -συγκεκριμένα- πολιτογράφησης μεταναστών είτε για διαμένοντες για μεγάλο διάστημα μόνιμα στη χώρα είτε πολύ περισσότερο για μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αναμένεται να δουν αύξηση στον πληθυσμό τους. Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον πληθυσμό τους σημαντικά έως το 2050, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μετανάστευσης.

Αντιθέτως, χώρες που πρωτοστατούν στη σταυροφορία ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από άλλες ηπείρους και οραματίζονται την Ευρώπη των κλειστών συνόρων, οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, εκτιμάται ότι θα έχουν μείωση πληθυσμού. Τόσο λόγω της μη ενσωμάτωσης μεταναστών όσο και λόγω της μόνιμης φυγής γηγενών στο εξωτερικό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.