ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη: Πότε θα προσγειωθούν τα πρώτα έξι Rafale στην Ελλάδα

1 min read

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα συνοδεύσει αύριο, Τετάρτη, στην Γαλλία τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραλαβής του πρώτου Rafale με τα ελληνικά εθνόσημα, στο πλαίσιο της συμφωνίας παραλαβής συνολικά 18 υπερσύγχρονων μαχητικών του τύπου.

Ήδη, το πρωί της Τρίτης μεταβαίνει αεροπορικώς ο Αρχηγός ΓΕΑ, Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος ήθελε να είναι νωρίτερα στο αεροδρόμιο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή παραλαβής.

Στη βάση του Μερινιάκ, λίγο έξω από το Μπορντό της Γαλλίας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault, εδώ και μέρες όλα τρέχουν με ρυθμούς γαλανόλευκους εν όψει της επίσημης παραλαβής του πρώτου ελληνικού Rafale στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα ωστόσο με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τόσο αυτό το μαχητικό, όσο και τα επόμενα πέντε που θα ακολουθήσουν δεν θα προσγειωθούν σύντομα στην 114 πτέρυγα μάχης, στην Τανάγρα, εκεί όπου βρίσκεται η «φωλιά των Γάλλων».

Κάθε μήνα, και για τους επόμενους πέντε θα παραδίδεται και από ένα μαχητικό στην Πολεμική Αεροπορία. Ταυτόχρονα, θα αυξάνει ο αριθμός των Ελλήνων πιλότων και τεχνικών που θα βρίσκονται στην γαλλική πόλη για εκπαίδευση πάνω στον νέο τύπο του δικινητήριου μαχητικού.

Την ίδια περίοδο, στην 114 ΠΜ τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς για την προετοιμασία των υποδομών, ώστε όλα τα είναι έτοιμα για την υποδοχή του νέου τύπου αεροσκάφους. Αλλάζουν πολλά, κυρίως σε ότι αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα, την συντήρηση, τα logistics, αλλά και την οργάνωση της 332 Μοίρας, στο δυναμικό της οποίας θα ενταχθούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale αναμένεται να πετάξουν ταυτόχρονα στην Ελλάδα στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022 ίσως και τις αρχές του Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η ημερομηνία που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για την ένταξη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΠΑ, που θα φέρει τα πάνω κάτω στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η Ελλάδα θα καταβάλει το ποσό των 2,32 δισ. ευρώ για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων και έξι καινούριων αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 1,92 δισ. είναι για τα Rafale και τα 400 για τα νέα όπλα που θα φέρουν.

*οι φωτογραφίες προέρχονται από τον Γεωργιανό spotter “The Dead District”, που τις δημοσίευσε στις 5 Ιουλίου στο Twitter.​

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.