ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη: Πώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των μεγάλων καναλιών

1 min read

Βγήκε η κυβέρνηση τον Σεπτέμβρη και ανακοίνωσε έκπτωση φόρου σε όσες εταιρείες αυξήσουν κατά ένα ποσοστό τη διαφημιστική τους δαπάνη προς τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Έσπρωξε λοιπόν, τις εταιρείες να κάνουν τζίρο στα κανάλια με την υπόσχεση πως το επιπλέον ποσό θα τους το μειώσει από τη φορολογία για το οικονομικό έτος 2020. Έτσι και έγινε. Όλες οι εταιρείες έχουν δαπανήσει παραπάνω χρήματα το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Έρχεται τώρα εντελώς ξαφνικά και βάζει μέσα στο νομοσχέδιο έναν όρο που πρακτικά ακυρώνει το όποιο όφελος των εταιρειών. Όλα τα κανάλια στο τέλος κάθε οικονομικής περιόδου έκοβαν κάποια πιστωτικά προς τις εταιρείες (μέσω των διαφημιστικών), ως επιβράβευση συνεργασίας. Υπάρχουν και σχετικές τριμερείς συμβάσεις, που νόμιμα επιτρέπουν αυτή τη διαδικασία. Αυτό ισχύει χρόνια στην αγορά.

Τώρα η κυβέρνηση απαγορεύει στα κανάλια να κόψουν τέτοια πιστωτικά έκπτωσης, σε όσους μπουν στο νομοσχέδιο για τα φοροκίνητρα.

Πρακτικά λοιπόν, μια εταιρεία που δαπάνησε περισσότερη διαφήμιση στα κανάλια, παρακινούμενη από το κράτος με την υπόσχεση της φοροαπαλλαγής, τελικά ζημιώνεται αφού δε θα της κόψουν τα μέσα ενημέρωσης κανένα πιστωτικό. (Κοινώς η κυβέρνηση ανέλαβε για λογαριασμό των καναλιών να εμπαίξει τις επιχειρήσεις μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και να κάνει επιπλέον τζίρο στα μεγάλα κανάλια).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.