ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

AΠΟΚΑΛΥΨΗ για Παπαντωνίου: Οι μίζες έπεφταν… βροχή, μέρα παρά μέρα

1 min read

Νέο κατεπείγον αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να συνεισφέρουν στην αποκάλυψη των κινήσεων ενός ακόμη λογαριασμού και τουλάχιστον 5 υπολογαριασμών αυτού του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, ήδη προφυλακισμένων από τον περασμένο Οκτώβριο στον Κορυδαλλό, απέστειλαν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.

g1

Συγκεκριμένα, οι ανακριτές ζητούν την αποστολή άμεσα όλης της κίνησης (εμβάσματα, καταθέσεις, αναλήψεις, μεταφορές) του υπ’ αριθμ. 023186 λογαριασμού και υπολογαριασμών του στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK που αφορά στο χρονικό διάστημα από 30-8-2017 έως σήμερα. Ο επίμαχος λογαριασμός –σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr ανοίχθηκε στις 21.7. 2016 από τη σύζυγο του πρώην Υπουργού Σταυρούλα Κουράκου για να εμβαστεί λίγες μέρες μετά και ειδικότερα στις 6.9 2016 το ποσό των 4.608.773,02 ελβετικών φράγκων.

4667279

«Το ανωτέρω ποσό φέρεται να ενσωματώνει παράνομο περιουσιακό όφελος του Ιωάννη Παπαντωνίου, για το οποίο τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου κλήθηκαν να απολογηθούν ενώπιον μας στις 22-10-2018», αναφέρεται επί λέξει στο νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Στο ίδιο έγγραφο και προς ενημέρωση των δικαστικών αρχών της Ελβετίας καταγράφονται με συγκεκριμένες ημερομηνίες οι «μίζες» που έπεφταν επί καθημερινής σχεδόν βάσης, κατά την περίοδο 2002-2003, αλλά και ο τρόπος που επιχειρήθηκε ώστε να νομιμοποιηθούν τα παράνομα ωφελήματα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό έγγραφο που φέρνει για πρώτη φορά σήμερα στο φως το Newsbomb.gr μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια (2002-2003), πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις τεράστιων χρηματικών ποσών σε 3 λογαριασμούς τράπεζας των Βορείων Προαστίων από επιχειρηματία φίλο του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος ομολόγησε ότι έλαβε τμηματικά από τον πρώην Υπουργό 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Δείτε τον πίνακα με τις καταθέσεις

giann4

Τα χρήματα αυτά, όπως αποκάλυψε ο επιχειρηματίας τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια πραγματοποιούνταν διαδοχικές τμηματικές καταθέσεις σε μικρά ποσά και ακολούθως τα χρηματικά ποσά «έφευγαν» με προορισμό την Ελβετία όπου κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσία 500.000 ευρώ υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά πίστευε πως προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου και όχι από «μίζες». Εκείνη δε την περίοδο που τον γνώρισε ήταν άλλωστε, όπως είπε, ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν και ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος. Ο ίδιος, όπως είπε δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Σημειώνεται ότι οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς έχουν αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής και σε ακόμη πέντε χώρες, Γαλλία , Βέλγιο, ΗΠΑ, Κύπρο και Ολλανδία.

Αποκάλυψη Newsbomb.gr για Παπαντωνίου: Οι μίζες έπεφταν... βροχή
Αποκάλυψη Newsbomb.gr για Παπαντωνίου: Οι μίζες έπεφταν… βροχή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.