ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη – Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Από ποια ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει

1 min read

Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό κατά τρεις μήνες -από τους 9 στους 12- από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δύσκολα επιλύσιμο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της σχεδόν ανύπαρκτης επάνδρωσης των μονάδων, απέναντι σε μια Τουρκία η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα από την υπερεπάρκεια στρατευσίμων!

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα πραγματοποιηθεί μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021 με τη δεύτερη να είναι η επικρατέστερη. Πρόκειται για κινήσεις που αποσκοπούν απλά στο να μειωθεί το χάσμα από τις προβλεπόμενες επανδρώσεις μονάδων και σε αυτές που είναι σήμερα.

Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει την παρούσα περίοδο με εννέα μήνες θητεία περί τους 35.000 άνδρες. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 45.000 στρατευσίμους, μπορεί και παραπάνω, αλλά η αύξηση μόνο προσωρινό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

Το πρόβλημα για τον Ε.Σ. είναι ότι οι ΕΣΣΟ αποδίδουν συνέχεια όλο και λιγότερους κληρωτούς και μάλιστα με θεαματική πτώση. Αιτία η υπογεννητικότητα που κινείται σε επίπεδα που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος και η μείωση του πληθυσμού η οποία τα επόμενα χρόνια θα είναι συνεχής και ραγδαία.

Ετσι μοιραία η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και την απόδοση των κλάσεων. Μέτρα όπως η αύξηση η θητείας θα διορθώσουν μόνο προσωρινά ένα πρόβλημα το οποίο θα διογκώνεται συνέχεια, μέχρι του σημείου που καμία αύξηση σε θητεία δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Πηγή Ελεύθερο Τύπο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.