ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκαλύψεις για τον Γέλτσιν! Γιατί επέλεξε τον ΠΟΥΤΙΝ για διάδοχο του

1 min read

Στην ιστοσελίδα της Προεδρικής Βιβλιοθήκης Μπίλ Κλίντον δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Μπόρις Γέλτσιν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον τον Σεπτέμβριο του 1999.

Στη συζήτηση που είχαν οι δύο άντρες, ο πρώτος πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ότι σύντομα θα γνωρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και σε σχέση με αυτό του ανάλυσε ποιος είναι ο διάδοχος του.«Μου πήρε πολύ χρόνο για να σκεφθώ ποιος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Ρωσίας το 2000» είχε δηλώσει ο τότε Ρώσος πρόεδρος στον συνομιλητή του και είχε προσθέσει: «Σε τελική ανάλυση τον συνάντησα (τον Πούτιν-σ.σ), μελέτησα το βιογραφικό του, τα ενδιαφέροντα του, τον κύκλο του και τα λοιπά. Κατέληξα στο ότι είναι ένας άνθρωπος με θέληση, ο οποίος είναι ενήμερος για καθετί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του.

Δίνει επίσης μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και είναι ισχυρός και πολύ επικοινωνιακός. Μπορεί εύκολα να δημιουργήσει καλές σχέσεις και επαφές με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δείτε ότι είναι ένας εταίρος με υψηλή κατάρτιση».

Ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας διαβεβαίωσε μάλιστα τον τότε Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει στη γραμμή της Δημοκρατίας. «Θα συνεχίσει τη γραμμή του Γέλτσιν στην κατεύθυνση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη της οικονομίας και θα διευρύνει τις επαφές της Ρωσίας. Διαθέτει ενέργεια και μυαλό για να πετύχει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιέλτσιν.

Στην ίδια τηλεφωνική συνομιλία ο Γέλτσιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υποψηφιότητα του Πούτιν θα υποστηριχθεί στις εκλογές του 2000. Στις 9 Αυγούστου του 1999 ο Μπόρις Γέλτσιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανήγγειλε ότι αποφάσισε να οδηγήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση του Σεργκέι Στεπάσιν ζητώντας από την Κρατική Δούμα να εγκρίνει ως πρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα ο Μπορίς Γέλτσιν επισήμανε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι βλέπει ως διάδοχο του τον Πούτιν και πιστεύει ότι ο Πούτιν θα καταφέρει «να συσπειρώσει την κοινωνία».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ να αναφέρει ότι η Αμερικανική Βιβλιοθήκη Μπίλ Κλίντον δεν ήρθε σε συμφωνία με το Κρεμλίνο για την δημοσίευση των συνομιλιών.

«Όχι, δεν είχαν συμφωνήσει, δεν υπήρξαν διαβουλεύσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα

Ο ίδιος προσέθεσε ότι υπάρχει μια πρακτική άρσης του απόρρητου χαρακτήρα παρόμοιων συνομιλιών. «Δεν υπόκεινται πάντα στην άρση του απορρήτου, (οι συνομιλίες αυτές-σ.σ), κατά κανόνα , φυσικά , δεν αίρεται ο χαρακτήρας του απορρήτου εγγράφων τα οποία αφορούν εν ενεργεία πολιτικούς. Αυτή είναι μια διεθνής πρακτική».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση