ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη: Με όσους νεκρούς «γράφει» η Ελλάδα σε τροχαία σε ένα τρίμηνο η Τουρκία άλλαξε την συνθήκη της Λωζάνης

1 min read

Mε μόλις 52 νεκρούς στρατιωτικούς η Τουρκία κατάφερε να ανατρέψει δια των όπλων την συνθήκη της Λωζάνης και να καταλάβει μία έκταση ίση με το νομό Ξάνθης στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”, συμπληρώνοντας την περσινή κατάκτηση συριακών εδαφών με την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Στην πρώτη επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” καταλήφθηκε μια περιοχή ίσης έκτασης με τους νομούς Εβρου και Ροδόπης. Και ακολούθησε τώρα η Αφρίν, η οποία σε έκταση είναι περίπου όση ο νομός Ξάνθης.

Συνολικά, περίπου 8.500 τετραγωνικά χλμ., έκταση που ισοδυναμεί με το 7% της ελληνικής επικράτειας.

Υπάρχουν ακόμα και 228 νεκροί Άραβες αντάρτες του συριακού FSA και περί τους 200 τραυματίες στρατιωτικούς, ελαφρά ή σοβαρά τραυματισμένοι,

Ο κατάλογος με τους 52 νεκρούς στρατιωτικούς, δημοσιεύθηκε από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Ο χαμηλός αριθμός των απωλειών οφείλεται στην ανυπαρξία βαρέων όπλων του FSA, αλλά και στην βελτίωση των υλικών αυτοάμυνας των τουρκικών δυνάμεων, (ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής), όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα και στην εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων εγγύς άμυνας στα άρματα μάχης Μ60Τ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις τα τουρκικής κατασκευής αντιαρματικά συστήματα αναχαίτισαν αντιαρματικά βλήματα που εκτόξευσαν οι Κούρδοι.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι απώλειες περιορίστηκαν σε LEO2A4 και εν συνεχεία, μόνο σε τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις επέκτειναν την τοποθέτηση κιτ και σε άλλα άρματα μάχης της πρώτης γραμμής.

Και για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις σχετικά με την “τουρκική ανικανότητα”, η συνδυασμένη χρήση ειδικών δυνάμεων, τεθωρακισμένων και ειδικών ομάδων αναγνώρισης με ευρεία και εκτεταμένη χρήση UAV, στην Αφρίν, όπως έχουμε ήδη αναφέρει και εντοπίσει εδώ και αρκετό καιρό, ήταν υποδειγματική.

Η Τουρκία με τους νεκρούς που “γράφει” μόνο στα τροχαία η Ελλάδα σε ένα δίμηνο ή το πολύ τρίμηνο (29 νεκρούς είχαμε σε τροχαία μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων), “ξανάγραψε” την ιστορία με φωτιά και ατσάλι…

Οι πασιφιστές της από εδώ πλευράς και οι οπαδοί της θεωρίας “Θα το ρισκάρουμε” που αφήνουν την Ελλάδα χωρίς τα μέσα να υπερασπιστεί την ύπαρξή της, ίσως να πρέπει να ξανασκεφθούν-ακόμα και αυτοί-κάποια πράγματα…

Ιδού οι Τούρκοι νεκροί στρατιωτικοί. Οι χειρότερες ημέρες απωλειών ήταν η 1η, η 3η και η 10η Μαρτίου. Στις 2 Μαρτίου συνέλαβαν τους Ελληνες στρατιωτικούς στον Εβρο…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση