ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη για τον Έβρο: Πώς αποφεύχθηκε επεισόδιο – Τι είπαν οι Έλληνες στρατιωτικοί

1 min read

Μπορεί να έχουν περάσει 57 ολόκληρες ημέρες από την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο η αγωνία για την απελευθέρωσή τους βρίσκεται ακόμα στα ύψη, ενώ ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Χθες μετά το σόου των τουρκικών αρχών κατά την απόρριψη της τρίτης αίτησης αποφυλάκισής τους, αποκαλύφθηκαν οι καταθέσεις των Ελλήνων στρατιωτικών που αποδεικνύουν πώς ακριβώς έγινε η σύλληψή τους.

Η κατάθεση, τουλάχιστον έτσι όπως περιγράφεται τώρα, του Ανθυπολοχαγού, δείχνει ότι το επεισόδιο απείχε ελάχιστα από το να μετατραπεί σε σύγκρουση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άγγελος Μητρετώδης ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος και οι στάση που επέλεξαν να έχουν μαζί με τον λοχία Κούκλατζη που απέτρεψε μια ένοπλη αντιπαράθεση.

«Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό», φέρεται να λέει ο Άγγελος Μητρετώδης και αυτό ίσως αποκαλύπτει πολλά, καθώς συνεχίζει λέγοντας πως μετά πήραν τηλέφωνο και «είπα στον διοικητή μου ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες».

Ο Έλληνας Αξιωματικός υπό άλλες συνθήκες όπως αναφέρει θα έπρεπε να έχει άλλη αντίδραση, το λέει άλλωστε ξεκάθαρα «εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου».Ο Δημήτρης Κούκλατζης ανέφερε παρόμοια πράγματα στην κατάθεση του και τόνισε πως «υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».

Ο Άγγελος Μητρετώδης στην απολογία του δήλωσε πως πέρασαν τα σύνορα και είναι ξεκάθαρα ως περάσαν λόγω των καιρικών συνθηκών. «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση