ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη – Τούρκος ειδικός: “Αν δεν αποσυρθούμε από το Ιντλίμπ, θα καταστραφούμε Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά Ερντογάν

1 min read

Συνεχόμενες αποτυχίες για Τούρκους και τζιχαντιστές στη Βόρεια Συρία…

Κλιμακώνονται οι εσωτερικές αντιδράσεις κατά της στρατηγικής του Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη, καθώς ο τουρκικός στρατός αντιμετωπίζει μία από τις πιο ηχηρές ήττες του στην Ιντλίμπ. Ο Ειδικός σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, Metin Gürcan, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση: Εάν δεν αποχωρήσουμε από το Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός θα υποστεί ήττα.

Η Τουρκία ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μια επίθεση μαζί με τους τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ, χωρίς την άδεια της Ρωσίας.

Η κατάσταση στο έδαφος δείχνει ότι οι εξελίξεις κινούνται εις βάρος της Τουρκίας. Η Ρωσία άρχισε να δημοσιοποιεί βίντεο με την ρωσική πολεμική αεροπορία να προσβάλει στόχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ).

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αποχωρήσει από τις θέσεις που κατέλαβε το τελευταίο διάστημα στο Ιντλίπμ. Οι ειδικοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Ο Metin Gürcan, που εδώ και καιρό προειδοποιούσε την τουρκική κυβέρνηση για τους κινδύνους που ελλόχευαν στο Ιντλίμπ, λέει τα εξής:

“Άραγε δεν υπήρχε κανείς στρατηγός να πει (στον Ερντογάν) τις αρχές Φεβρουαρίου το εξής:

“Εαν στείλουμε τόσες μονάδες των ΤΕΔ στο Ιντλίμπ, χωρίς προηγουμένως να έχουμε λύσει το θέμα του ελέγχου του εναέριου χώρου, τότε αφ΄ενός μεν θέτουμε σε κίνδυνο αυτές τις μονάδες, αφ’ ετέρου δε, εάν μετά από πίεση της Ρωσίας υποχρεωθούμε να τις αποσύρουμε, τότε θα υποστεί τεράστιο πλήγμα το κύρος και η αποτρεπτικότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε περίπτωση δε που δεν αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από κει, θα μείνουμε στριμωγμένοι και ανήμποροι. Αυτή είναι η κατάσταση”.

Το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με μία αυξανόμενη τάση αντικυβερνητικών αντιδράσεων λόγω των πολεμικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας, γεγονός που σε συνδυασμό με τις επικείμενες ήττες σε Συρία και Λιβύη μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταράξεις και ξεσηκωμό εντός της χώρας με αποτέλεσμα την πτώση του επίδοξου Σουλτάνου.

Νέα αποτυχία των Τούρκων σε μαζικές επιθέσεις στη Βόρεια Συρία

Μια ομάδα τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία προσπάθησε εκ νέου να διεισδύσει το Σάββατο στις άμυνες του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF/Κούρδοι) στην ύπαιθρο του Ταλ Ταμρ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Σύμφωνα με αναφορές από την Αλ Χασάκα, οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις άμυνες του SDF και του SAA κοντά στην πόλη Dardara, ωστόσο, δεν κατάφεραν να σπάσουν τις άμενές τους και να διεισδύσουν στις θέσεις τους.

Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν οι επιθέσεις κατά του SDF και του SAA στη βόρεια Συρία, με μαζικές επιχειρήσει σε αρκετές τοποθεσίες στις περιοχές Μάνμπιτζ, Άιν Ίσσα και Ταλ Ταμρ.

Συγκρούσεις μεταξύ του Συριακού Στρατού (SAA) και των φιλότουρκων σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Ναϊράμπ από το Σάββατο μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο του Ιντλίμπ, οι τζιχαντιστές και η φιλοτουρκική πολιτοφυλακή Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (NLF) πολιόρκησαν, ανεπιτυχώς εν τέλει, τις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού γύρω από τη Ναϊράμπ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σημειώθηκε έντονη ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και πυραύλων μεταξύ του Συριακού Στρατού και των αγωνιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ εκτιμάται ότι στην εν λόγω περιοχή θα επικρατήσει ένταση και τις επόμενες μέρες.

Την Πέμπτη, οι τζιχαντιστές αντάρτες και οι αγωνιστές της Τουρκίας προσπάθησαν να καταλάβουν τη Ναϊράμπ κατά τη διάρκεια μιας επιχειρήσης μεγάλης κλίμακας στο ανατολικό Ιντλίμπ, η οποία και έληξε με ντροπιαστικό τρόπο για τους Τούρκους και τις “ανθρώπινες ασπίδες” τους καθώς οι δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας σχεδόν εξαφάνισαν ολόκληρη την επιτιθέμενη δύναμη.

Επιθέσεις αυτού του τύπου από τους τζιχαντιστές και τους Τούρκους συμμάχους του έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αποτελούν αντίποινα στις νικηφόρες επιχειρήσεις του Συριακού Στρατού σε Ιντλίμπ και Χαλέπι. Αυτό που παρατηρείται είναι μια αποτυχημένη απόπειρα μαζικών επιθέσεων για ανακατάληψη περιοχών που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των Συριακών δυνάμεων.

pentapostagma.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.