ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκάλυψη Χωρίς τέλος η προκλητικότητα της Τουρκίας – Άδειασαν γεμιστήρες στο Τυχερό οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες

1 min read

Ένα ατύχημα με μη αναστρέψιμες συνέπειες είναι θέμα χρόνου, καθώς οι Τούρκοι προκαλούν συνεχώς και με κάθε διαθέσιμο μέσο, σε πολλές περιπτώσεις επιδιώκοντας τη στρατιωτική κλιμάκωση.

Στο Τυχερό του Έβρου, άδειασαν γεμιστήρες οι Τούρκοι, δεν ήταν απλώς μια ριπή ή το άδειασμα από μια γεμιστήρα, αντιθέτως υπήρχαν αρκετά όπλα και συντονισμένες ριπές προς την Ελληνική πλευρά. Το περιστατικό αυτό είχε ένταση και διάρκεια.

Οι δυο Ελληνικές περιπολίες, αλλά και η ενίσχυση που έφτασε στο σημείο που γινόταν το επεισόδιο, φαίνεται ότι χάλασαν ένα ακόμη σχέδιο της Jadarma, να περάσει μέσω του Έβρου μετανάστες στην Ελληνική πλευρά. Αυτό τονίζουν ανώτατες πηγές, σημειώνοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η στρατοχωροφυλακή στο συγκεκριμένο σημείο δρα με αυτό τον τρόπο.

Οι σφαίρες, πάντοτε στον αέρα έπεφταν βροχή, λένε στρατιωτικές πηγές, σε σημείο που οι Ελληνικές δυνάμεις να ενισχυθούν σημαντικά, τόσο στο πρώτο περιστατικό με την περίπολο της Αστυνομίας, όσο και στο δεύτερο με την μικτή περίπολο, που μετείχαν και στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Από το μέσο του Έβρου προς το Νότο, δηλαδή στην παρέμβρια περιοχή, εκεί που ο ποταμός είναι το φυσικό σύνορο των δυο χωρών, τα κανονικά πυρομαχικά δεν έχουν σταματήσει να πέφτουν, κυρίως όταν το φως της ημέρας δίνει τη σκυτάλη στο σκοτάδι.

Καλυμμένοι πίσω από μαύρο της νύχτας, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες στο Τυχερό και σε άλλα σημεία της μεθοριακής γραμμής ανοίγουν πυρ προς την Ελληνική πλευρά, αθυροστομούν και σε σπαστά Αγγλικά, όταν καταλαβαίνουν πως οι περίπολοι είναι κοντά κι έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν σε πολλά σημεία, που γι’ αυτούς είναι και περάσματα.

Από τις Ελληνικές αρχές οι εκτιμήσεις που γίνονται, μετά από πολυήμερες παρατηρήσεις, λένε ότι δεν είναι απίθανο η ολιγομελής ομάδα της Jadarma που παραμένει σε παραπήγματα, δίπλα στον ποταμό και διαθέτει λέμβους για να περιπολεί, να «βγάζει μεροκάματο» από μετανάστες που έχουν αφήσει την τύχη τους- εκτός από τα λεφτά τους- στην τύχη των συγκεκριμένων στρατοχωροφυλάκων.

Δημοσίευση στα Social Media