ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απογειώνεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε Viper

1 min read

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.gr

Αποφασισμένη να τρέξει όλες τις προγραμματισμένες διαδικασίες ολοκλήρωσης του πρώτου μοντέλου αναβάθμισης των F-16 σε κατηγορία Viper εμφανίζεται η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία παρακολουθεί όλα τα στάδια των εργασιών που γίνονται στην ΕΑΒ, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΑ, στις αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης των επόμενων 2 μαχητικών, με τον προγραμματισμό να λέει ότι όταν «ανάψουν» το «πράσινο φως» οι Αμερικανοί από τις δοκιμές του πρώτου μοντέλου να τρέξουν οι διαδικασίες αναβάθμισης των υπολοίπων μονάδων, ώστε μέχρι το 2027 να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στους κόλπους της ΠΑ επικρατεί ικανοποίηση από την έως τώρα πορεία του προγράμματος. Στόχος είναι έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης του πρώτου μαχητικού – μοντέλου αναβάθμισης των συνολικά 84 F-16 σε κατηγορία Viper. Το αργότερο αρχές Δεκέμβρη αναμένεται να πετάξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου στην βάση του Luke θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι του αεροπλάνου, ώστε να πάρει και την τελική πιστοποίηση. Εκεί αναμένεται να δοκιμαστεί ουσιαστικά και το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II, που διαθέτουν ήδη τα αεροσκάφη και που σύμφωνα με την εταιρεία έχει βρεθεί ο τρόπος συνεργασίας με τα νέα συστήματα του αεροσκάφους.

Τα Viper θα προσδώσουν μεγάλο πλεονέκτημα από αέρος στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, αφού δεν θα διαθέτει μόνο τα πιο εξελιγμένα F-16 αλλά σχεδιάζεται η αναβάθμισή τους και με νέα όπλα αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής, διευρύνοντας σημαντικά την ψαλίδα ανάμεσα στις δύο αεροπορίες.

Δημοσίευση στα Social Media