ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο! Βγάζουν έξω και τον Φλώρο της Energa. Η ΝΔ «δείχνει» ποιοι τον αποφυλάκισαν

1 min read

Ελεύθερος ξανά ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση της Energa. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επικαλέστηκε τον νέο Ποινικό Κώδικα και το γεγονός ότι η επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου δεν ισχύει πλέον καθώς το ανώτατο όριο ποινής που επιβάλλεται για οικονομικά εγκλήματα είναι τα 15 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε βρεθεί και πάλι εκτός φυλακής για λόγους υγείας. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας παρέμεινε ελεύθερος για λίγες μόνο ημέρες καθώς η αποφυλάκιση του θεωρήθηκε «ύποπτη» ενώ μήνες αργότερα μετά από εισαγγελική έρευνα για παράνομες αποφυλακίσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 17 προσώπων μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.

ΝΔ: Ο νέος ΠΚ  του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Φλώρο

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. 

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Δημοσίευση στα Social Media