ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποχαιρετισμός στα Κοιτάσματα του Πατραϊκού- ΕΛΠΕ , Energean Ενημέρωσαν την ΕΔΕΥ ότι Αποχωρούν

1 min read

Με μια σύντομη παράγραφο, που περιελήφθηκε στα αποτελέσματα χρήσης των ΕΛΠΕ για το γ’ τρίμηνο του έτους και ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια του Γ’ Τριμήνου, οι χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα-Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος», για τις οποίες ο Όμιλος κατείχε άδεια έρευνας υδρογονανθράκων, επεστράφησαν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τον Οκτώβριο κοινοποιήθηκε στην ΕΔΕΥ η πρόθεση για επιστροφή της παραχώρησης στον Δ. Πατραϊκό», η διοίκηση του Ομίλου σφράγισε την τύχη των ερευνών αε αυτές τις περιοχές. Την απόφαση των ΕΛΠΕ επιβεβαίωσε χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης αναλυτών και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης.  

Θυμίζουμε ότι τα ΕΛΠΕ, από κοινού με την Energean που συμμετείχε στο επενδυτικό σχήμα είχαν υποβάλει τον Ιανουάριο του 2020, αίτημα προς την ΕΔΕΥ να τους παραχωρήσει παράταση διάρκειας 18 μηνών προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες της β’ φάσης του βασικού σταδίου ερευνών, καθώς επικαλέστηκαν την έλλειψη λιμενικών υποδομών, που θα μπορούσαν να υποδεχθούν το γεωτρύπανο αλλά και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Καθώς φαίνεται όμως τα τεχνικά προβλήματα αλλά, προφανώς, και οι επιλογές σε επίπεδο διοίκησης των δύο εταιρειών καθόρισαν οριστικά την τύχη των ερευνών και σε αυτό το σημαντικό τμήμα του ελληνικού υποθαλάσσιου χώρου. Η περιοχή του Πατραϊκού παραχωρήθηκε στα ΕΛΠΕ που το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2014. Στην κοινοπραξία συμμετείχε επίσης η ιταλική Edison, που έδωσε τη θέση της στην Energean.

energia

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.