ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

”Απόβαση” Γάλλων στην Κρήτη: Τεράστια μετακίνηση δυνάμεων

1 min read

Περίπου 500 Γάλλοι στρατιώτες πραγματοποίησαν το Σάββατο μια ”άνευ προηγουμένου αντιτρομοκρατική άσκηση” στην Κρήτη, προκειμένου να στείλουν το ”μήνυμα” ότι ”η Μεσόγειος δεν θα είναι ποτέ χώρος ανομίας”.

Σύμφωνα με τα γαλλικές πηγές, ”αγνοώντας τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη, η Τουρκία οργάνωσε τους τελευταίους μήνες αρκετές αποστολές εξερεύνησης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σε ύδατα που η Αθήνα θεωρεί ότι εμπίπτουν στην κυριαρχία της, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα έλαβε ισχυρή υποστήριξη από τη Γαλλία.”

Στις 13 Μαρτίου, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου αντιτρομοκρατική άσκηση στη Μεσόγειο, έξω από την Κρήτη”, προσομοιώνοντας μια “ομηρία εμπορικού σκάφους”, με “τρομοκράτες να παίρνουν τον έλεγχο ενός πλοίου και που το καθιστούν βάση πυρός τους”, ανέφερε η Florence Parly κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της επιτροπής άμυνας της Γερουσίας.

”Σε λίγες μόνο ώρες, πεζοναύτες έφτασαν στην περιοχή, αεροπλάνα και ελικόπτερα απογειώθηκαν και πλοία απέπλευσαν απο τη Γαλλία, για να συμμετέχουν στην ανακατάληψη του πλοίου που ήταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών 2.000 χλμ μακριά από τις βάσεις μας και εμπλέχθηκαν άμεσα στην απελευθέρωσή του”, περιέγραψε η Υπουργός. 

Η Γαλλία ήθελε να στείλει “ένα μήνυμα” 

«Με αυτήν την άσκηση, μεταφέρουμε ένα μήνυμα: ”υπό τη γαλλική και ευρωπαϊκή μας επαγρύπνηση, αυτό το μήνυμα είναι ότι η Μεσόγειος δεν θα είναι ποτέ ένας τομέας ανομίας”, υπογράμμισε.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας της λεκάνης της Μεσογείου μαζί με τους συμμάχους της. Προβάλλοντας τα μέσα παρέμβασής της σε μεγάλη απόσταση και χρησιμοποιώντας την εξαιρετική τεχνογνωσία της, η Γαλλία δείχνει ότι έχει τα μέσα να αμυνθεί με τους συμμάχους της”, επέμεινε.

Η Γαλλίδα  ΥΠΑΜ είχε επικρίνει νωρίτερα την αποσταθεροποιητική, αποδιοργανωτική συμπεριφορά της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι η Άγκυρα επιδιώκει να επιβληθεί με τη βία και  τετελεσμένα γεγονότα. 

Εκτίμηση

Το Παρίσι έστειλε  σαφές  μήνυμα στην Τουρκία, ότι ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Επιπλέον η εν λόγω άσκηση αποτελεί προβολή ισχύος των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει η υπερδύναμη που λέγεται Γαλλία, της οποίας οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση έρευνας-διάσωσης 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία.

Αυτή η άσκηση αποτελεί την ”ταφόπλακα” στους οραματισμούς του Ερντογάν για υφαρπαγή της Ελληνικής ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης και την ένταξη της στην δική της περιοχή Έρευνας και Διάσωσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.