Από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο η Ελλάδα σύμφωνα με νέα έρευνα (pic)

Newskamatero

Πολλές φορές η συζήτηση γύρω από την εγκληματικότητα και την άυξησή της μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, ενώ αρκετές φορές -με αφορμή δολοφονίες που «παίζουν» στην επικαιρότητα- γίνεται λόγος για δραματική αύξηση των περιστατικών.

Όμως, για μία ακόμη φορά, η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από τα θρυλούμενα, καθώς σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, που βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της ΕΛ.Α, το 2016 στην χώρα μας είχαμε 81 δολοφονίες, αριθμός μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά όπου οι ανθρωποκτονίες είχαν διαμορφωθεί σε 86, ενώ το ποσοστό φτάνει στις 0,74 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη, στο θέμα των ανθρωποκτονιών είναι 0,3 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, με την Νορβηγία να ακολουθεί με 0,49 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Αυστρία κι Ελαβετία με 0,53 κι η Ισπανία με 0,60.

Στον αντίποδα, θλιβερή πρωτιά για τους Ρώσους με 7 ως 15 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους κι ακολουθούν η Λιθουανία με 3,79 κι η Ουκρανία με 3,71 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Τέλος, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς ο μέσος όρος φτάνει στις 5.32 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σε πολιτείες όπως η Λουιζιάνα και το Ντέλαγουερ, ο αριθμός εκτοξεύεται στις 11.83.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στένωση καρωτίδας και εγκεφαλικά επεισόδια: Ποιες είναι οι προειδοποιητικές ενδείξεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόληψη της καρωτιδικής νόσου, μίας από τις κύριες αιτίες εγκεφαλικού επεισοδίου Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο, περίπου 1.400.000 άτομα παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα εγκεφαλικά είναι υπεύθυνα για δύο φορές περισσότερους θανάτους από τα τροχαία ατυχήματα και αποτελούν την 1η αιτία θανάτου στις γυναίκες και την 3η στους άνδρες. Μία […]

Subscribe US Now