ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από τα Ίμια στην “γαλάζια πατρίδα” και από τον Σημίτη στον Μητσοτάκη

1 min read

153 Ελληνικά νησιά, νησίδες και βράχους στο Αιγαίο διεκδικεί η Τουρκία! 

Ο μαύρος εκείνος Ιανουάριος του 1996 όταν υπεστάλη από εθνικά κυρίαρχο έδαφος η Ελληνική Σημαία σημαδεύει ακόμη τις εξελίξεις και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα μπορούσαμε εκείνο το βράδυ να έχουμε τελειώσει με την Τουρκία, όμως ο Σημίτης δεν το θέλησε και επιπλέον είπε και “ευχαριστώ” στους Αμερικάνους…  

Ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκουρντενίζ θεωρείται ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» που με συνέπεια ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και σε εφημερίδες της Κύπρου, ο Γκουρντενίζ τονίζει ότι σε συνέχεις της κρίσης των Ιμίων έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και η Τουρκία διεκδικεί 153 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι αυτά δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες!

Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: «Ο βασικός οδηγός για τη «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η διασφάλιση και η προστασία ανακηρυγμένων ή μη περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας.» Ευθέως μας λέει ότι η Τουρκία διεκδικεί και περιοχές στις οποίες δεν έχει δικαιοδοσία, δηλαδή με απλά λόγια, διεκδικεί περιοχές οι οποίες βρίσκονται κάτω από την Ελληνική κυριαρχία. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.