ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από ρωσικό Pantsir S.1 η κατάρριψη του F-16 – Επιχειρήσεις αντεκδίκησης της ισραηλινής Αεροπορίας αλλά… «πόνεσαν»

1 min read

H πρώτη επιβεβαιωμένη κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού μετά το 1982 στην επιχείρηση “Ειρήνη στην Γαλιλαία”, όταν είχε καταρριφθεί πάλι από α/α πύραυλο (μάλλον SA-6) ένα F-4 ηλεκτρονικού πολέμου, είναι γεγονός και πλέον τα νέα ρωσικά α/α όπλα των Σύρων “δείχνουν τα δόντια” τους.

Χωρίς να αποκλείεται στις κονσόλες του Patntsir S.1 να βρισκόταν και Ρώσος χειριστής.

Η ουσία είναι ότι το F-16 είναι πλέον “αναλώσιμο” για τη συριακή α/α άμυνα παρά το γεγονός ότι όπως σε κάθε επίθεση χρησιμοιπούνται οι πλέον προηγμένες τεχνικές ηλεκτρονικού πολέμου.

Το μαχητικό επέστρεφε από αποστολή προσβολής ιρανικών στόχων, επιχείρηση που έγινε σε αντίποινα για την αποστολή κατασκοπείας ιρανικού UAV στο ισραηλινό έδαφος.

Η κατάρριψη προκάλεσε δύο κύματα ισραηλινών αντεπιθέσεων σε σημεία της ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας με μέτρια αποτελέσματα μέχρι συτη την

Η συριακή αεροπορική βάση Τ-4 στην περιοχή Bayarat και η α/α πυροβολαρχίες στην περιοχή Βadia. βάλλονται (έχουν παλαιότερα α/α όπλα, αλλά το ισραηλινό σοκ είναι τέτοιο που να αποφεύγουν τις περιοχές με Pantsir S.

Βασικά προσβάλλονται σημεία που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση ιρανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν εντός του συριακού εδάφους: Συνολικά επλήγησαν 12 ιρανικούς και συριακούς στρατιωτικούς στόχους, στο δεύτερο κύμα επιθέσεων μετά από την κατάρριψη του F-16 και τώρα έχει ξεκινησει τρίτο κύμα.

«Μιλάμε για 12 επιλεγμένους στόχους , μεταξύ των οποίων τρεις συστοιχίες πυραύλων αντιαεροπορικής αεράμυνας και τέσσερις ιρανικούς   στόχους οι οποίοι  αποτέλεσαν κύριο σκοπό της επίθεσης», κατέληξε η ίδια πηγή.

Η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας περιγράφεται από τον τύπο της χώρας ως επίθεση «μεγάλης κλίμακας», μετά από τις ανταλλαγές πυρών  νωρίτερα μέσα στην ημέρα , και την διείσδυση ιρανικού drone στο έδαφος του Ισραήλ από τη Συρία.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης  Jonathan Conricus είπε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος εξαπολύθηκαν  15-20 συριακοί αντιαεροπορικοί  πύραυλοι  προς τα αεροσκάφη, αλλά δεν υπήρξε καμία προσβολή τους.

«Οι Σύριοι και οι Ιρανοί παίζουν με την φωτιά» , δήλωσε ο Conricus. «Είμαστε πρόθυμοι να επιβάλουμε  βαρύ τίμημα για όποιον μας επιτίθεται.»

Τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν πλησιάζουν περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος και περιορίζονται να πλήττουν.

Το σύστημα στην έκδοση S1 έχει αρχίσει να εντάσσεται στις δυνάμεις της Διοίκησης Νότιας Περιοχής του ρωσικού Στρατού. Πρόκειται για αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα που  είναι εξοπλισμένο με 12 κατευθυνόμενα βλήματα «εδάφους-αέρος» και δύο πυροβόλα των  30 mm.

Η υβριδική μορφή του (πύραυλοι και πυροβόλα) το κάνουν ικανό να καταστρέφει μαχητικά  αεροσκάφη, ελικόπτερα,  βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους  cruise. Ανήκει στην κατηγορία των SHORADS, δηλαδή των μικρής ακτίνας δράσης α/α συστημάτων.


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.