ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από γρίπη είχε προσβληθεί η 6χρονη που πέθανε στην Κρήτη

1 min read

Διερευνάται όμως αν είχε παράλληλα «χτυπηθεί» παράλληλα και από κάποιο στέλεχος μηνιγγίτιδας που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού 24 ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Η γρίπη ήταν η  αίτια του θανάτου της 6χρονης που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Η εξάχρονη Εύχαρις κατέληξε μέσα σε 12 ώρες από την εισαγωγή του στην Εντατική (24 ώρες από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο) και όπως  έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις πρόκειται για θανατηφόρο κρούσμα της γρίπης (Η1Ν1)

Σύμφωνα με το cretalive.gr,  όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η 6χρονη είναι το πρώτο παιδί στην Κρήτη που προσεβλήθη και εξέπνευσε από τον ιό. Πρόκειται μάλιστα για ένα παιδί που δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, δεν είχε δηλαδή βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. 

Στη πορεία φαίνεται πως παρουσιάστηκε επιπλοκή λόγω μηνιγγιτιδόκοκκου , η οποία θα επιβεβαιωθεί αύριο μετά και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Το κοριτσάκι είχε παρουσιάσει πολύ υψηλό πυρετό και οι γονείς της τη μετέφεραν αρχικά στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ.

Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, ωστόσο η κατάσταση του μικρού κοριτσιού έδειχνε σημάδια επιδείνωσης, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Εύχαρις δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσαν στο protothema.gr ότι η  εξάχρονη είχε προσβληθεί και νοσούσε από γρίπη Α- Η1Ν1. Διερευνάται ωστόσο, αν και κάποιο άλλο βακτήριο είχε ειβάλει στον οργανισμό του παιδιού, αφού η ραγδαία επιδείνωσή του και η κατάληξή του 24 ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν δικαιολογείται αποκλειστικά από τη γρίπη, με δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα παιδί χωρίς υποκείμενο νόσημα. Το γεγονός ότι διαπιστώθηκε σηψαιμία κάνει τους γιατρούς να εκτιμούν ότι είχε παράλληλα προσβληθεί από κάποιο στέλεχος μηνιγγίτιδας, που σε συνδυασμό με τη γρίπη σκότωσαν τελικά το παιδί. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.