ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Από εδώ το πάνε από εκεί το φέρνουν! Ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει επικείμενο πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο για να σωθεί εκλογικά ο Ερντογάν

1 min read

Το σχέδιο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με “κουμπάρο” τον Πούτιν προωθεί συνεχώς η Άγκυρα αγνοώντας τις ΗΠΑ

Ο Mehmet Emin Iqbal Durre (κουρδικά Mehmet Em n kbal Dyurr, γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου 1968, στην Άγκυρα) Κούρδος πολιτικός επιστήμονας, υποψήφιος ιστορικών επιστημών, πολιτικός παρατηρητής της πύλης Pravda.ru, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, μας προειδοποιεί για πιθανό πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για να επιβιώσει πολιτικά όπως δηλώνει ο ίδιος, ο Ερντογάν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο ειδικός τονίζει ότι είτε θα επιδιώξει κάποια “νίκη” ο Ερντογάν κατά της Ελλάδος, είτε θα βρει κάποια σοβαρή δικαιολογία για να αναβάλει αυτές τις εκλογές, αλλιώς θα βρεθεί όχι μόνο χαμένος, αλλά πιθανότατα στην φυλακή.

Ο Κούρδος πολιτικός επιστήμονας ( που εργάζεται για λογαριασμό των Ρώσων και των ΜΜΕ της Μόσχας) εξήγησε “υπό ποιες συνθήκες η Τουρκία θα “χτυπήσει” πολεμικά την Ελλάδα στο Αιγαίο”.

Ο Durre δεν απέκλεισε την έναρξη εχθροπραξιών κατά της Ελλάδας από την Τουρκία.

“Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας εάν δεν έχει χρόνο να διορθώσει την κατάσταση στην οικονομία της χώρας πριν από τις προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023”, τόνισε ο πολιτικός αναλυτής Iqbal Durre στο ρωσικό ΜΜΕ NEWS.ru.

Ο ειδικός δεν απέκλεισε το γεγονός ότι η Άγκυρα θα χρειαστεί μια “νίκη” κατά των Ελλήνων που θα μπορούσε να «πουληθεί» στο τουρκικό εκλογικό σώμα.

Πρόσθεσε δε ότι τώρα η Τουρκία προσπαθεί να ανακτήσει την προηγούμενη ισχύ της στα μάτια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις, κυρίως για την προμήθεια όπλων, αλλά και για το θέμα των Κούρδων της Συρία, δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

Ο Ντουρ σημείωσε ότι “η Άγκυρα θα ξεκινήσει μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα επίσημα για χάρη των “αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, που «αθόρυβα» κατέχονται από την Αθήνα”.

“Αν όταν πλησιάζουν οι τουρκικές προεδρικές εκλογές, ο Ερντογάν έχει την άποψη ότι σίγουρα θα χάσει αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία, τότε θα αναζητήσει να βρει μια “νίκη”, για παράδειγμα, στη Συρία, για να την πουλήσει στο εκλογικό σώμα, τότε θα περάσει την κόκκινη γραμμή με την Ελλάδα.

Μιλάμε για αρκετά “αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που κατέχονται με πονηριά από την Ελλάδα”.

Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την Ελλάδα περισσότερο από την Τουρκία, επομένως ένα τέτοιο σενάριο αν και εξαιρετικά απίθανο, πλέον δεν αποκλείεται”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο Dürre.

Ο κουρδικής καταγωγής πολιτικός επιστήμονας πρόσθεσε ότι η Άγκυρα πιθανό να εξαπολύσει μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδος, και όχι έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Ο Ντιρέ πρόσθεσε ότι με φόντο την «ακραία κατάσταση», ο Ερντογάν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ή να τις αναβάλει”.

Τα σενάρια και ο πόλεμος προπαγάνδας από Τούρκους και ρωσικά ΜΜΕ καλά κρατεί κατά της χώρας μας, αφού Μόσχα και Άγκυρα συμπλέουν στην γραμμή τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σε μια τραγική για το ελληνισμό επανάληψη της περιόδου 1921-22 ( ρωσο τουρκική συνθήκη μεταξύ Μπολσεβίκων και Κεμαλιστών κατά της Ελλάδος), Ρώσοι και Τούρκοι έχουν κοινά  συμφέροντα και σχέδια σε Εύξεινο Πόντο, Αιγαίο, και Α.Μεσόγειο.

Θέλουν μανιωδώς να “μικρύνουν” την ελληνική ισχύ και δικαιοδοσία σε Αιγαίο και Μεσόγειο λόγω της παρουσίας αμερικανικών βάσεων και δυνάμεων στην χώρα μας, θεωρώντας της Ελλάδα πλέον προκεχωρημένο “φυλάκιο” των ΗΠΑ.

Η χώρα μας, εν μέσω νέου Ψυχρού Πολέμου και τουρκικών επιδιώξεων συντάχθηκε με την δύση και ειδικά τις ΗΠΑ, αναζητώντας στήριγμα στο δίπολο Μόσχα-Άγκυρας που μετά την Ουκρανία θα ασχοληθεί σίγουρα με τις θερμές θάλασσες.

Οι Ρώσοι βάζουν τους Τούρκους μπροστά για να ξεκινήσουν μια πιθανή πολεμική σύρραξη σε Αιγαίο-Μεσόγειο, όντας αυτοί έτοιμοι να συνδράμουν στην  συνέχεια, καθώς ROSNEF και Gazprom εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα Αιγύπτου και Συρίας, ενώ ο θαλάσσιος άξονας Εύξεινος Πόντος-Αιγαίο-Α.Μεσόγειο είναι ζωτικής σημασίας για την Μόσχα λόγω Σουέζ.

Μέσα σε όλα αυτά οι Τούρκοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει μια είδους μυστική συμφωνία με την Μόσχα για το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Ο ίδιος είχε μιλήσει τότε όλως τυχαίως “για την δημιουργία μιας ένωσης στα αρχικά πρότυπα της δημιουργίας της ΕΕ , αναφέροντας ως ( άκουσον-άκουσον),  “οικονομική ένωση Ελλάδος-Τουρκίας με την επωνυμία «Ένωση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο», για να συνεκμεταλλευθούμε από κοινού όπως αναφέρει, τους  ενεργειακούς πόρους στο Αιγαίο”.

Ο Erhan είχε αναφέρει ότι η πρόταση αφορούσε όλες τις φάσεις από την εξόρυξη , την επεξεργασία και τη μεταφορά υδρογονανθράκων, ενώ υπογράμμιζε « ότι είναι πιθανό ότι μια τέτοια επιχειρηματική ένωση θα θέλει να συμπεριλάβει πολλές χώρες, ιδίως τη Ρωσία».

Οι Τούρκοι έχουν ως πρώτη προτεραιότητα το Αιγαίο και τους υδρογονάνθρακες,  απαιτώντας είτε συνεργασία …είτε πιθανότατα πόλεμο, με την αρωγή του “κουμπάρου” Πούτιν.

Οι νεο-Οθωμανοί μας ζητούν εδώ και χρόνια να συνεκμεταλλευθούμε κάτι που ανήκει στον ελληνικό λαό ολοκληρωτικά.

pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.