Τρ. Οκτ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο ΞΕΣΠΑΣΜΑ Μητροπολίτου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας…

1 min read

Λάβρος κατά του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας ήταν προ δύο ημερών ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αφού πραγματοποίησε Ιερατική Σύναξη των ιερέων της επαρχίας, ο Μητροπολίτης κάλεσε τον λαό της Βοστίτσας (δηλαδή του Αιγίου) αλλά και όλης της Ελλάδος να ξεσηκωθεί.

Είπε μεταξύ άλλων ο φλογερός ιερέας «Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αγώνες των Μακεδονομάχων πηγαίνουν χαμένοι! Η Ιστορία μας μολύνεται! Γι’ αυτό και εγώ σήμερα, από την ιστορική Βοστίτσα, σας ζητώ, αδελφοί μου και παιδιά μου εν Κυρίω, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Να πούμε το δικό μας «όχι» ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων! Είναι κάτι που οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr ο Μητροπολίτης κατέληξε λέγοντας ότι «Θέλω να γνωρίζετε πως έπειτα από αυτόν τον αγώνα, έπειτα από αυτήν την επανάσταση, δεν θα βγούμε χαμένοι. Το όνομα του Θεού θα δοξαστεί!».

Τέλος, προτάθηκε ένα ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό από το σύνολο των ιερέων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και την μη αποδοχή της σύνθετης ονομασίας για τα γειτονικά Σκόπια.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.