ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο: Η ΕΡΤ μετέδωσε ζωντανά την παραβίαση της διάταξης περί απαγόρευσης καρναβαλικών εκδηλώσεων

1 min read

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που καταδεικνύει ή ότι η διάταξη του υπουργείου Υγείας για την απαγόρευση των καρναβαλιστικών εκδηλώσεων ήταν φάρσα και fake news ή ότι τα όσα λέγονται για τον κορωναϊό δεν ενισχύουν, η κρατική τηλεόραση προχώρησε στη ζωντανή μετάδοση του καρναβαλιού της Πάτρας προάγοντας, βάσει του νόμου, την διάπραξη του αδικήματος.

Μπορεί να έχουν προειδοποιήσει για φυλάκιση έως δύο χρόνια εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, αυτό όμως δεν πτόησε αρκετούς να κάνουν αυτό που κάνουν κάθε χρόνο.

Στην χθεσινή «ποδαράτη» παρέλαση στην Πάτρα, εκατοντάδες Πατρινοί έδωσαν το παρών.

Σήμερα οι Πατρινοί με πρόσχημα «αναμνηστική φωτογραφία» ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους.

Ακόμα όμως και η κρατική ΕΡΤ ήταν εκεί για να καταγράψει σε ζωντανή μετάδοση το γεγονός. Άλλωστε η ΕΡΤ, είναι σε…άλλο υπουργείο!

Δείτε μάλιστα πως περιγράφει η ΕΡΤ την σημερινή μετάδοση:

«Τον παλμό, τον ρυθμό και το αστείρευτο κέφι της Αποκριάς μεταφέρει, όπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και στους Έλληνες ομογενείς, την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020,μεταδίδοντας απευθείας από τις 14:00 ώς τις 16:00, τη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ERT World, καθώς και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Τον παλμό, τον ρυθμό και το αστείρευτο κέφι της Αποκριάς μεταφέρει, όπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και στους Έλληνες ομογενείς, την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, μεταδίδοντας απευθείας από τις 14:00 ώς τις 16:00, τη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ERT World, καθώς και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Με κεντρικό σύνθημα φέτος «Υπέρ, περί, ανά – κύκλο κάνω στη χαρά», τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου, με επικεφαλής τον Βασιλιά Καρνάβαλο και το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού σε προεξέχουσα τιμητική θέση, αντλώντας έμπνευση από τα θέματα της καθημερινότητας, σατιρίζουν την επικαιρότητα και διασχίζουν το κέντρο της πόλης, σκορπώντας γέλιο και χαρά. Ακολουθεί ο χείμαρρος των πληρωμάτων και των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα και τις κατασκευές τους, που συντονίζονται στους ρυθμούς της μουσικής…

Στην εντυπωσιακή παρέλαση της Κυριακής, πλημμυρισμένη από χρώματα, φαντασία, εμπνευσμένες στολές, κατασκευές και καρναβαλικά άρματα, θα συμμετάσχουν περίπου 40.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι θα διασχίσουν το κέντρο της πόλης σε μια διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων.

Παρουσιαστές της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης».

Το μήνυμα που δέχθηκαν οι Καρναβαλιστές στα κινητά τους τηλέφωνα τις τελευταίες ώρες είναι το εξής:«AΓAΠHTOI KAPNABAΛIΣTEΣ. H KAPNABAΛIKH MAΣ BABOYPA EINAI ETOIMH! TO PANTEBOY EINAI ΣTHN ΠΛATEIA OMONOIAΣ THN KYPIAKH ΣTIΣ 14.00. ΦEPTE THN ΦAΣAPIA ΣAΣ, KAI ΠAME OΛOI MAZI NA KANOYME TO KAPNABAΛI TOY 2020!!! TYMΠANA, POKANEΣ, AYTOΣXEΔIA KPOYΣTA, ΣΦYPIXTPEΣ KAI OTI AΛΛO ΘEΛETE ΓIA NA ΔΩΣOYME ΣTHN ΠOΛH AYTO ΠOY THΣ AΞIZEI! EΠIΣHΣ, 1 EKΠPOΣΩΠOΣ AΠO KAΘE ΠΛHPΩMA NA EINAI ΣTIΣ 14.00 ΣTO ΔHMOTIKO ΘEATPO ME TH ΦETINH ΣTOΛH ΓIA THN ANAMNHΣTIKH ΦΩTOΓPAΦIΣH!»

Φυσικά δεν ευθύνονται οι καρναβαλιστές αφού έχουμε τονίσει ότι η απόφαση ήταν βεβιασμένη και όχι μελετημένη. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση με ποινή φυλάκισης δύο ετών για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας η μετάδοση από την κρατική τηλεόραση συνιστά όχι απλά παράδοξο αλλά και αξιόποινη πράξη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.