ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτα πράγματα! Κλείνουν μοναστήρι στην Καρδίτσα μετά το θάνατο μοναχής σε τροχαίο και την απαγόρευση της ταφής της

1 min read

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η απόφαση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεου να κλείσει μοναστήρι στην Καρδίτσα μετά το θάνατο μοναχής σε τροχαίο.

Συγκεκριμένα, μετά την απαγόρευση της ταφής της μοναχής Δήμητρας, που έχασε τη ζωή της την 26η Μαρτίου 2018 στο πολύνεκρο τροχαίο στο Πολύκαστρο, στην Ιερά Μονή όπου εγκαταβίωνε όπως ορίζουν ρητά οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας, υπάρχει μια νέα ενέργεια χωρίς μέχρι σήμερα επαρκή αιτιολογία, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Aποφασίστηκε η διάλυση της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησίας», που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Μιας Μονής με έντονη πνευματική και κοινωνική δράση, στην οποία είναι εγγεγραμμένες 15 μοναχές. Πρόκειται δηλαδή για μία δυναμική αδελφότητα με πλούσιο έργο και διακριτή θετική παρουσία στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μητρόπολης. Το Προεδρικό Διάταγμα περί διάλυσης της Ιεράς Μονής δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 90Α/22.05.2018, αντίγραφο του οποίου ακολουθεί.

Να σημειωθεί ότι η άτυχη μοναχή Δήμητρα ήταν μέλος της Ιεράς Μονής και επί σειρά ετών θήτευσε στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θέτουν το ερώτημα πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ξαφνική και χωρίς προφανή αιτία διάλυση μιας πλήρως στελεχωμένης και με μεγάλη ιστορία Ιεράς Μονής.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Οι τέσσερις γυναίκες που επέβαιναν στο ΙΧ είχαν ξεκινήσει από την Αριδαία, με σκοπό να επισκεφτούν οδοντίατρο. Κι αυτό γιατί, το κόστος της επίσκεψης στη γειτονική χώρα είναι πολύ χαμηλότερο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι άτυχες γυναίκες ήταν ιδιαίτερα αγαπητές και δραστήριες στην πόλη τους. Κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ο δρόμος που έγινε το δυστύχημα, είναι ιδαιίτερα επικίνδυνος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση