ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτος Σόιμπλε : Δεν είναι απόλυτο να υποχωρούν όλα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

1 min read

Ο γνωστός σε όλους μας πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης». Παράλληλα σημείωσε πως «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».

Σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα για τον κορωνοϊό και την χαλάρωσή τους ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε…».

Δημοσίευση στα Social Media