ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο το θράσος του Ερντογάν! Βάφτισε… «ανάγκη εθνικής ασφάλειας» τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία!

1 min read

Απίστευτο το θράσος του Ερντογάν!
Νέα εισβολή στη Συρία προανήγγειλε ο Ταγίπ Ερντογάν, με ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επιθέσεις σε κουρδικές περιοχές.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕA), αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

Ο Ερντογάν άλλωστε είχε δηλώσει μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Σύντομα αρχίζουμε να κάνουμε νέα βήματα σχετικά με τα ελλείποντα μέρη του έργου που ξεκινήσαμε για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών σε βάθος 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας.

Είναι το κέντρο συχνών επιθέσεων, παρενόχλησης και παγίδων κατά της χώρας μας και των ασφαλών ζωνών μας. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην κορυφή της επιχειρησιακής μας προτεραιότητας. Αυτές οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι δυνάμεις πληροφοριών και ασφαλείας μας ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους».

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι εδώ και μέρες στην Τουρκία έχει ξεκινήσει προπαγάνδα, με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τμήματα του τουρκικού στρατού έχουν περάσει τα σύνορα και έχουν εισέλθει σε περιοχές της Συρίας, ενώ μετακινούνται αυτοκινητοπομπές με οπλισμό και στρατιώτες.

Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του βομβάρδισαν από χθες τα χωριά Dada Abdel και Al Nuwaihat. Με βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες επιτέθηκαν και σε χωριά στη βορειοδυτική περιοχή του Κυβερνείου της Αλ Χασάκα. Όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana, οι πύραυλοι και βόμβες που εκτοξεύθηκαν από τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν συνδυαστικά με το πυροβολικό τις προαναφερθείσες περιοχές.

Η Τουρκία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ΗΠΑ, όταν μόλις την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωνε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν «εξαιρετικά» από την ανακοίνωση της Τουρκίας για την έναρξη νέας εισβολής στην Συρία και πρόσθετε ότι «καταδικάζουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση και υποστηρίζουμε τη διατήρηση των σημερινών γραμμών κατάπαυσης του πυρός».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.