ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σχεδόν 1 εκατομμύρια λογαριασμοί δεσμευμένοι λόγω χρεών

1 min read

Σχεδόν ένα εκατομμύριο είναι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί για χ΄ρεη στο Δημόσιο. Παρατείνεται η υποβολή των αιτήσεων για την ρύθμιση των 72 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες και τελωνεία έσπασαν τον Νοέμβριο του 2021 το φράγμα των 110 δισ. ευρώ.

Ωστόστο για χρέη προς τον ΕΦΚΑ οι επαγγελματίες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τις 15.000.

Για να ενταχθούν οι εν λόγω οφειλές στη ρύθμιση των εώς 72 δόσεων θα πρέπει να ολοκληθωθεί η διαδικασία βεβαίωσης άμεσα. όσοι φορολογούμενοι πατήσουν το κουμπί της ένταξης τελεταία στιγμή θα πρέπει να πληρώσουν στη 1η από της 36 ή 72 δόσεις εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης είναι

  • τα 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ
  • και 50 ευρώ για υψηλότερες οφειλές.
  • Με την τελευταία εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, ενοποιούνται από την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου οι εντασσόμενοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών η οποία προβλέπει τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ή μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξυπηρέτησης πολιτών στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Για οφειλέτες που τυχόν εξαιρούνται από την πιστοποίηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ, κλείνοντας ένα ηλεκτρονικό ραντεβού μέσα από τον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.

Η υπαγωγή του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της πρώτης δόσης. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.