ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο περιστατικό ομηρία καθηγήτριας επειδή έκοψε φοιτητές στο μάθημά της Ξέσπασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ «Αηδιαστικό περιστατικό, οι συνάδελφοι φοβούνται!» βίντεο

1 min read

Τα όσα συνέβησαν στις αίθουσες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε καθηγήτρια και φοιτητές, περιέγραψε ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.

Το επεισόδιο με την «ομηρία» καθηγήτριας από φοιτητές που είχαν κοπεί στο μάθημά της έχει λάβει διαστάσεις. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ κάνει λόγο για ένα αηδιαστικό γεγονός και για μια μειοψηφία που βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια.

«Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάει στο γραφείο της καθηγήτριας ψυχολογίας και να της επιβάλει την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό, ένα γεγονός έξω από κάθε λογική» τόνισε ο Πρύτανης και συνέχισε:

«Όντως μία συνάδελφος από το τμήμα Ψυχολογίας καθ όλα αγαπητή, πολύ σωστή συνάδελφος, ακαδημαϊκά και ερευνητικά, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι η δουλειά της; μετά το τέλος της των μαθημάτων στις εξετάσεις, να βάλει τα θέματά της και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως αυτή νομίζει με βάση την ακαδημαϊκή της ελευθερία Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε λοιπόν αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάνε να της επιβάλουν την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Προφανώς και δεν το έκανε».

«Αυτές οι τραμπούκικες λογικές έχουν εμφυσήσει το φόβο στους συναδέλφους»

Όπως είπε ο Πρύτανης, η καθηγήτρια έχει και τη στήριξη του τμήματος της. «Όλα αυτά δείχνουν αυτές τις άρρωστες νοοτροπίες δεκαετιών, που μερικές φορές οδηγούμαστε σε αυτές τις καταστάσεις και νομίζω ολοκληρώνεται. Αυτές οι τραμπούκικες λογικές που έχουν τις ρίζες τους δεκαετίες πριν, έχουν εμφυσήσει το φόβο στους συναδέλφους οι οποίοι λειτουργούν» είπε και προειδοποίησε:

«Πρέπει να ξέρουν πως ο νόμος 4957/22 που ψηφίστηκε μας έχει δώσει τη δυνατότητα να παρέμβουμε και θα το κάνουμε. Γιατί δεν είναι μόνο να αναγνωρίζουμε τέτοιες τραμπούκικες λογικές. Δεν είναι μόνο να συμπαραστεκόμαστε. Εμείς στο Αριστοτέλειο θα εφαρμόσουμε το νόμο. Υπάρχει νόμος για πειθαρχικές διαδικασίες σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες, λογικές. Η καθηγήτρια είναι σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση».

Μάλιστα, σχολίασε το γεγονός ότι τέτοια περιστατικά στο ΑΠΘ δεν είναι μεμονωμένα, αναφέροντας ότι «όλες οι πράξεις που έχουν ως στόχο τη ρήξη με αυτές τις τραμπούκικες λογικές του παρελθόντος, χρειάζονται μεγάλες ψυχικές αντοχές για να μπορέσεις να τις αντιμετωπίσεις. Σε ό, τι με αφορά, είμαι απαρέγκλιτα δοσμένος σε αυτή τη μάχη. Έχουμε κερδίσει τη μάχη. Από κει και πέρα, κάποιες επιμέρους μικρές τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν με ακουμπάνε και νομίζω εν κατακλείδι, για να μπορέσουμε να τις εξαλείψουμε πρέπει να στηριζόμαστε στο νόμο. Στηριζόμενοι στο νόμο, προχωράμε και θα εξαλειφθούν και αυτά τα τελευταία ίχνη».

Ωστόσο διευκρίνισε πως «κάθε δημοκρατική διαμαρτυρία η οποία σέβεται τους όρους του διαλόγου, είναι καλοδεχούμενη με όποιο αίτημα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.