ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτο Κωμικοτραγικές καταστάσεις Ο Τ.Θεοδωρικάκος έδειξε σε ζωντανή μετάδοση έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού «Εμπιστευτικό») Προστασίας τον Συνόρων

1 min read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ήταν χθες καλεσμένος του Γιώργου Αυτιά και έδειξε σε ζωντανή μετάδοση ένα εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΣ! 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της υποστήριξης των κυβερνητικών ισχυρισμών ότι οι παράνομοι μετανάστες κατά το πρόσφατο συμβάν στον ποταμό Έβρο, βρίσκονταν σε νησίδα εκτός της ελληνικής επικράτειας, εμφάνισε μπροστά στην κάμερα διαβαθμισμένο έγγραφο (βαθμού ασφαλείας «Εμπιστευτικό») του Γενικού Επιτελείου Στρατού και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Γεωγραφικού.

Το εν λόγω έγγραφο, όπως φαίνεται από τα σχετικά πλάνα, εκδόθηκε την 26/7/2022 και έχει αποδέκτη τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος βλέποντας τον υπουργό να εμφανίζει το έγγραφο και θέλοντας να δώσει έμφαση, ζητά από τον υπουργό να το δει, ο υπουργός το δίνει λέγοντας «βεβαίως» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ένας δημοσιογράφος προφανώς μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, να περιφέρει διαβαθμισμένο έγγραφο.

Το όλο αυτό συμβάν και κυρίως η συμπεριφορά ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου, όπως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη γεννούν πολλά ερωτηματικά που φτάνουν ίσως και μέχρι την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Αλήθεια πως ο υπουργός παραβιάζει κανόνες ασφαλείας δημοσιοποιώντας Διαβαθμισμένο Στρατιωτικό Έγγραφο και δη βαθμού «Εμπιστευτικού;»

Aξίζει να σημειωθεί ότι στον Διακλαδικό Κανονισμό Στρατιωτικής Αλληλογραφίας, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, περιγράφεται λεπτομερώς τόσο η διαδικασία διαβάθμισης, όσο και ποια έγγραφα λαμβάνουν τον βαθμό ασφαλείας «Εμπιστευτικό»…

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media