ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απίστευτη καταγγελία! Διοικητής νοσοκομείου απειλεί με κυρώσεις τους υγειονομικούς που μολύνονται από κορoνοϊό

1 min read

Την ώρα που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στους υγειονομικούς, που καλούνται να δώσουν τη μάχη για την προστασία του λαού από την πανδημία, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες ελλείψεις, διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων τούς απειλούν και με κυρώσεις στην περίπτωση που μολυνθούν από τον ιό.

Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης», από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» προς τους εργαζόμενους (με ημερομηνία 19/10/2020), αναφέρεται: «Εάν κατά την ιχνηλάτηση μετά από εμφάνιση θετικού κρούσματος σε άτομο του προσωπικού βρεθεί κάποιος από το προσωπικό που είχε επαφή υψηλού κινδύνου εντός του νοσοκομείου, που σημαίνει δεν πήρε μέτρα προστασίας, απομακρύνεται από την εργασία για 7 ημέρες, και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Το έγγραφο διακινήθηκε στο προσωπικό μετά από εισήγηση της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Αμεση ήταν η αντίδρασή των εργαζομένων. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τονίζει: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία “προβλεπόμενη κύρωση” όταν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος κάναμε τη δουλειά μας, πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της υγείας του ανθρώπου (…) Οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν και οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας».

Πηγή: tvxs.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.