ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απέρριψαν οι Γερμανοί το σχέδιο Μητσοτάκη για Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό

1 min read

Οι ρυθμοί στους εμβολιασμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στη χώρα μας είναι πολύ αργοί. Παρά ταύτα, με πρωτοβουλία μάλιστα του πρωθυπουργού μας, ο οποίος αποφασίζει και διατάσσει κατά την προσωπική του βούληση, ακόμη και σε σοβαρά ηθικά ζητήματα, συζητήθηκε έντονα στη Γερμανία η εκχώρηση ειδικών προνομίων σε όσους εμβολιάζονται. Μιλάμε δηλαδή για την καταπληκτική ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμών.

Θυμίζουμε, ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης το ζήτημα δε συζητήθηκε καν, παρά τις έντονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι περισσότερες χώρες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την πρόταση αυτή. Στη Γερμανία, το ζήτημα οδηγήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας, το οποίο ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.

Η συγκεκριμένη αρχή καταπιάνεται με ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά, ιατρικά και νομικά ζητήματα, καθώς και με τις πιθανές συνέπειές τους για το άτομο και την κοινωνία. Η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής Δεοντολογίας, Αλένα Μπουΐ, αναφερόμενη στη συζήτηση ως προς τα ειδικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, είπε ότι εμμέσως το ζήτημα αυτό παραπέμπει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά σήμερα το πρωί, το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας απέρριψε την πρόταση για ειδικά δικαιώματα και προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά την κρίση του Κορωνοϊού.

Επιπλέον, στη συνέντευξη αυτή, ο εν λόγω φορέας κατέστησε σαφή τα εξής:

Συμπληρώνοντας, η καθηγήτρια Δρ. Γκράουμαν, εκπρόσωπος τύπου της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καν η ιατρική βάση για άρση των περιορισμών σε όσους έχουν εμβολιαστεί». Και συμπλήρωσε: «Το ενδεχόμενο περιορισμού του κινδύνου μετάδοσης – όσο επιθυμητό κι αν είναι αυτό – δεν υφίσταται ούτε καν για άλλα εμβόλια.»

Το Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας υπογράμμισε επίσης, ότι περιορισμοί της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής τεκμηριώνονται νομικά «μόνον όταν απειλείται σοβαρά η περίθαλψη βαριά νοσούντων από Covid-19 από το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.