ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απεργίες: Έρχεται ο νόμος για το προσωπικό ασφαλείας στα Μέσα Μεταφοράς

1 min read

Στόχος ο νόμος να είναι εφαρμόσιμος και συνεπής με το Σύνταγμα

Λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συγκεκριμένες διαδρομές, με συγκεκριμένους συρμούς και για την εκτέλεση συγκεκριμένων δρομολογίων προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 με αφορμή την απεργία, η οποία κράτησε χωρίς δρομολόγια τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας χθες χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Αυτές θα είναι οι βασικές προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τη λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας των συγκοινωνιακών μέσων σε περιπτώσεις απεργιών. Ένα προσχέδιο της τελικής ρύθμισης, το οποίο έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο, έχει αποσταλεί στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Με το συγκεκριμένο σχέδιο, όπως εκτίμησε σε σημερινές του δηλώσεις και ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης «το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα όπως το χθεσινό».

Ο σχεδιασμός έχει στηριχθεί στα παραδείγματα χωρών που εμφανίζουν ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως η Γαλλία και η Ιταλία και ο βασικός σκόπελος που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι η τελική ρύθμιση να είναι συνεπής με το Σύνταγμα ώστε να μην εγερθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει πολύ γρήγορα πάνω σε αυτό το θέμα φέρνοντας έναν εφαρμόσιμο νόμο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.