ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απελπιστική η κατάσταση στον Ισημερινό: Εγκαταλείπουν σορούς στους δρόμους

1 min read

Πρωτοφανείς είναι οι συνέπειες του κορωνοϊού στη χώρα του Ισημερινού και ειδικά στην πόλη Γκουαγιακίλ, όπου πτώματα και φέρετρα κείτονται παρατημένα στους δρόμους. 

Η δυτική αυτή πόλη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της φονικής επιδημίας, είναι ερημωμένη καθώς έχει επιβληθεί καραντίνα και οι κάτοικοι, ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της χώρας, Λένιν Μορένο, κατηγορώντας τον για κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν πια κρεβάτια για να δεχτούν άρρωστους ασθενείς, και τα νεκροτομεία και τα νεκροταφεία, ασφυκτιούν.

Καθώς δεν υπάρχει χώρος για να αποθέσουν τις σωρούς των οικείων τους, ορισμένοι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τις αφήσουν έξω από το σπίτι τους.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς πεθαίνουν εξαιτίας του Covid-19. Πολλές οικογένειες λένε ότι οι αγαπημένοι τους είχαν συμπτώματα του ιού, ενώ άλλοι γνωρίζουν μόνο ότι οι άρρωστοι δεν έγιναν δεκτοί για νοσηλεία στα υπερπλήρη νοσοκομεία της πόλης.

«Περιμένουμε εδώ και πέντε ημέρες», λέει ο Φερνάντο Εσπάνα, σε βίντεο που έλαβε το Reuters στις 30 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση των αρχών να παραλάβουν το μέλος της οικογένειάς του.

«Έχουμε κουραστεί να καλούμε το 911 και το μόνο που μας λένε είναι να περιμένουμε», συνεχίζει καθώς κινεί την κάμερα μέσα από ένα παράθυρο για να δείξει ένα μαύρο πλαστικό περιτύλιγμα στο εσωτερικό του σπιτιού, με δύο ανεμιστήρες που φυσούν πάνω του.

«Η μυρωδιά είναι πάρα πολύ άσχημη για να την αντέξεις», λέει η γείτονας του Εσπάνα, Γκλέντα Λαρέα Βέρα στο ίδιο βίντεο, απ’ το δρόμο και πίσω από μια μάσκα.

Σε ένα άλλο βίντεο μια ομάδα ανθρώπων βγάζει ένα πτώμα  από ένα αυτοκίνητο. Καλυμμένοι σε μάσκες προσώπου, το τυλίγουν σε μια μαύρη σακούλα ενώ ένα όχημα της αστυνομίας τους προσεγγίζει κάποια λεπτά αργότερα. Μια συζήτηση λαμβάνει χώρα και η ομάδα βάζει το πτώμα πίσω στο αυτοκίνητο.

Τα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχές του Ισημερινού έχουν συλλέξει περισσότερα από 300 πτώματα από ιδιωτικές κατοικίες στην πόλη αυτή – η οποία έχει 2,99 εκατομμύρια κατοίκους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.