ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλούν οι αναρχικοί: Θα ισοπεδώσουμε την Αθήνα για τον Γιαγτζόγλου

1 min read

Απειλές ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη εκτοξεύουν οι αναρχικοί που υπογράφουν το κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα στην Ερμού.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ήρθε η ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς που κάνουν λόγο με ανάρτηση στο Indymedia για ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κώστα Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρονται τα εξής:

Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

Για τον Γιαγτζόγλου έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αντεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αφού βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Παρόμοιος ήταν ο λόγος και για πυρπόληση ΑΤΜ, ρίψη μολότοφ σε παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σπάσιμο τζαμαριών σούπερ μάρκετ και τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο αστυνομικού στην Πάτρα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η καταδρομική επίθεση στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε επίσης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση:

Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας. Συνολικά φθορές έχουν υποστεί περίπου 10 καταστήματα.

Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην Ερμού με δεκάδες σπασμένες βιτρίνες ήταν τον περασμένο Ιούλιο μετά την πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.