ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλές κατά Κούρδων, ειρωνείες κατά Ε.Ε: Νέο ξέσπασμα Ερντογάν για μεταναστευτικό και βόρεια Συρία

1 min read

Σφοδρή επίθεση κατά την Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγω για υποκρισία στην πολιτική για το μεταναστευτικό και δηλώνοντας πως η Τουρκία «μπορεί να ανοίξει τα σύνορά της όταν έρθει η ώρα».

«Το τέλος της ΕΕ θα έρθει λόγω της υποκρισίας της. Όταν λέμε θα ανοίξουμε τα σύνορα, πανικοβάλλονται. Δεν χρειάζεται πανικός. Όταν έρθει η ώρα, οι πύλες θα ανοίξουν. Σας προκαλώ να δεχτείτε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε η Ηurriyet. 

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του στις Βρυξέλλες αναφέροντας:

«Μας παίρνετε τηλέφωνο όταν φτάνουν στην Ελλάδα 100 άνθρωποι. Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και σιωπάτε».

Μάλιστα, είπε πως από την αρχή του πολέμου στη Συρία, η Τουρκία προστατεύει τα σύνορά της ενώ παράλληλα «δέχεται τους αθώους με ανοιχτές αγκάλες».

Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στη Συρία, ο Ερντογάν πρόσθεσε:

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Συρία απειλούν άμεσα την Τουρκία. Επιλέξαμε τη στρατιωτική λύση ως την τελευταία επιλογή».

Τόνισε δε, ότι «δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όταν οι ξένοι ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες».

Ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για μια επίθεση αν η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν αποσυρθεί από τα σύνορα, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία στοχεύουν κυρίως την Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τα αδέρφια μας του Κούρδους».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για επαναπατρισμό περίπου 2 εκατ. Σύρων προσφύγων στις ζώνες ασφαλείας και κατέληξε λέγοντας:

«Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του συντάγματος. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είμαστε ειλικρινείς με αυτό. Θα εκθέσουμε όποιον προσπαθήσει να σαμποτάρει τη διαδικασία μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων.Η Τουρκία είναι αυτή που πληρώνει το “υψηλότερο τίμημα”».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.