ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Ιουλίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλεί ο σχεδιαστής της «γαλάζιας πατρίδας»: «Η Ελλάδα δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μη δει ξανά»!

1 min read

Θράκη, ΗΠΑ και NATO

Στη συνέχεια ο Γκιουρντενίζ σχολίασε πως η αύξηση του αριθμού των βάσεων που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα από 5 σε 9, απειλεί τη Ρωσία και την Τουρκία μέσω της Θράκης σε μια πιθανή τουρκοελληνική ένταση!

Και συμπλήρωσε:

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι οι δύο πιο σημαντικές χώρες στη θεωρία της rimland* (σ.σ. χωρίζει τον κόσμο σε παλιούς και νέους κόσμους) για τη διατήρηση της Pax Americana τάξης των ΗΠΑ. Τα τουρκικά Στενά που περιβάλλουν τη Ρωσία από το νότο και το Αιγαίο Πέλαγος, που ρυθμίζει το πέρασμα από τη Μεσόγειο στη Διώρυγα του Σουέζ, βρίσκονται υπό τον έλεγχο αυτών των δύο χωρών.

Μετά το 1945, οι ΗΠΑ επηρέασαν και τις δύο χώρες και η είσοδος και των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ το 1952 έγινε μετά από αίτημα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, μιλάμε για δύο γεωπολιτικές χώρες στην πολιορκία της Ρωσίας από το νότο».

Τα συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του NATO

Ο Τούρκος απόστρατος κάπου εκεί έμπλεξε και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία με τις πολεμοχαρείς διαθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν προστασία της χώρας:

«Ωστόσο, η Τουρκία αντιμετώπισε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της FETO της 15ης Ιουλίου. Αυτή η πραγματικότητα έχει θέσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του γεωπολιτικού συστήματος του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ΗΠΑ έθεσαν την Τουρκία σε μια κατηγορία ριψοκίνδυνων χωρών και έκαναν όλες τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ που στήνουν 9 βάσεις στην Ελλάδα. Τώρα βλέπουμε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να ήταν κυβερνήτης αποικίας.

Τέλος, το βλέπουμε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και των Αμερικανών γερουσιαστών κατά της Τουρκίας για τα νησιά των οποίων η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα αφοπλιστούν.

Όταν προκλήθηκαν οι ελληνοτουρκικές διαφωνίες και μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση, οι ΗΠΑ έκαναν μεγάλη συσσώρευση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη για να αποτρέψουν επιχείρηση της Τουρκίας στη Θράκη.

Με την ίδρυση μιας βάσης εκεί, έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία: ‘Εάν μπείτε σε μια σύγκρουση που προέρχεται από θαλάσσιες δικαιοδοσίες, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, θα συναντήσετε τα στρατεύματά μας στην Αλεξανδρούπολη’».

Αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη

«Σκοπός είναι να καθυστερήσει η τουρκική επιχείρηση στη Συρία»

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση ελεγχόμενα, ο Τσεμ Γκιουρντενίζ επεσήμανε ότι η κύρια δύναμη πίσω από αυτή την ένταση είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Δήλωσε ότι αυτές οι προκλήσεις έγιναν για να καθυστερήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και είπε εξαπολύοντας νέες απειλές:

«Προκειμένου να καθυστερήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, υπάρχει μια πρόκληση με την προώθηση της Ελλάδας στο Αιγαίο και στη συνέχεια την απόσυρσή της, με κατήχηση ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μην δει ξανά. Ελπίζω να μην πέσει στην παγίδα του ιμπεριαλισμού. Η Τουρκία θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κρίση λαμβάνοντας προφυλάξεις όταν υπάρχει επίθεση εναντίον της».

Κλείνοντας, ο Τούρκος απόστρατος προχώρησε σε άλλη μια προειδοποίηση-απειλή κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ειρήνη είναι το πολυτιμότερο πράγμα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε ένοπλη επέμβαση στην Τουρκία. Ας την προειδοποιήσουμε εδώ ότι η φιλία της Τουρκίας δεν μπορεί να συγκριθεί με την εχθρότητα της Τουρκίας».

*Σύμφωνα με τον ορισμό του Nicholas J. Spykman, είναι μια περιοχή που ξεκινά από την Ανατολική Ευρώπη, καλύπτει την Τουρκία, το Ιράν, το Πακιστάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, εκτείνεται μέχρι την Ανατολική Σιβηρία και λειτουργεί ως ένα είδος προστασίας μεταξύ χερσαίας και ναυτικής ισχύος

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media