ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλεί ο Ακάρ: Οι τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι στον φυσικό πλούτο του νησιού

1 min read

«Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».

«Στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο εργαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στα πλαίσια της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο και στο θέμα της ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε «Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Έχει δικαιώματα στην περιοχή. Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα» ενώ συνέχισε λέγοντας« Eίμαστε  υπέρ του καθορισμού της αρμοδιότητας  θαλάσσιων περιοχών  και να γίνουν εργασίες για να υπάρχουν δίκαιες και μόνιμες λύσεις.   Για να μην υπάρχουν εντάσεις και συγκρούσεις τονίζουμε κάθε φορά πως όλοι πρέπει να είναι ευαίσθητοι και μείνουν μακριά από τις  προβοκάτσιες.Νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε«Με την γειτονική χώρα Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας σε καλύτερο επίπεδο», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Στην συνέχεια σχολίασε: «Με τις συναντήσεις μας με τους ομολόγους μας, με τις επιτροπές που κάνουν συναντήσεις εργαζόμαστε για να φτάσουν οι σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο».

Ωστόσο έκλεισε τις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας: «Βέβαια στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας τους έθνους μας».

Δημοσίευση στα Social Media