ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απειλεί με νέα κρίση στον Έβρο ο Ερντογάν Η Ελλάδα είναι βάση των ΗΠΑ – Θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατ. μετανάστες

1 min read

Νέα σφοδρά «πυρά» κατά της Ελλάδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο περιθώριο συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «βάση των ΗΠΑ» ενώ απείλησε πως θα ανοίξει τα σύνορα σε 5 εκατομμύρια αλλοδαπούς από την Ασία και την Αφρική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να δούμε τότε τι θα κάνει η Ελλάδα».

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, υποστήριξε πάλι ψεύτικα στοιχεία λέγοντας πως η χώρα μας είναι αυτή που καταδικάζει μετανάστες σε θάνατο ενώ υποστήριξε πως είναι αχαριστία να υποστηρίζει κανείς ότι η Άγκυρα προκαλεί την προσφυγική κρίση.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφορικά με τους μετανάστες και σχολίασε πως «Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες. Το να λέμε ότι η προσφυγική κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία».

Ο Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης και για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, με την απάντησή του να δείχνει την εμφανή του ενόχληση για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Ουάσιγκτον. «Η Ελλάδα έχει γίνει ολόκληρη πλέον μια βάση της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.