ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απάντηση Γερμανίας σε Δένδια: ”Η Τουρκία έχει στρατό στη Λιβύη, η Ελλάδα όχι”! ”Χοντρό” δούλεμα από Βερολίνο

1 min read

Η Γερμανία κοροϊδεύει κατάμουτρα την Ελλάδα στο θέμα της Λιβύης. Η Μέρκελ δεν κρύβει την ”αγάπη” της για τον Ερντογάν και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Εδώ και λίγες ώρες, έχει δημιουργηθεί μείζον διπλωματικό ζήτημα μετά την παρέμβαση Δένδια.

Όπως σας ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας, στο πλαίσιο του 9ου «Regional Growth Conference» που διεξάγεται στην Πάτρα, δήλωσε στην δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη: 

Είμαι δυσαρεστημένος με τη Γερμανία για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη διάσκεψη της Λιβύης.”  

Συγκεκριμένα ανέφερε: ”Αυτό το οποίο πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε και πρέπει να υλοποιηθεί είναι η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη. Αυτό είναι το πρόταγμα. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη συνάντηση για τη Λιβύη.”  

Τι έχει συμβεί  

  • Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να διοργανώσουν διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο στις 23 Ιουνίου. Μόνο που στη διαδικασία περιλαμβάνονται τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μαζί με την Ιταλία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Η Ελλάδα είναι εκτός όπως και η Αίγυπτος.

H γερμανική απάντηση σε Δένδια  

Σύμφωνα λοιπόν με διπλωματικές πηγές από την Γερμανία, ο λόγος που έχει προσκληθεί η Άγκυρα είναι ο εξής: ”Η Τουρκία έχει στρατό στη Λιβύη, η Ελλάδα όχι”! 

Μάλιστα, οι Γερμανοί για να δικαιολογηθούν αναφέρουν: ”Έχουμε ζητήσει να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Λιβύη, η Μέρκελ το ζήτησε στην πρόσφατη επικοινωνία της με τον Ερντογάν. Ο Μαας το ανέφερε μπροστά στον Τσαβούσογλου στη συνένευξη Τύπου στην Άγκυρα.” 

Πρόκειται για απίστευτες δικαιολογίες, καθώς πέρα από την Ελλάδα, ”άκυρο” έφαγε και η Αίγυπτος, η οποία ”πληρώνει” την υποστήριξή της προς τον Στρατάρχη Χαφτάρ! 

Δείτε βίντεο:

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.