ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

1 min read

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν επωμιστεί την υλοποίηση όλων των επιχειρησιακών σχεδίων αποτροπής διασποράς του ιού το κρίσιμο εορταστικό τριήμερο, θυμίζοντας μέτρα… Πολυτεχνείου.

Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια με 150 περιπολίες ανά Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής. Ολο το αστυνομικό προσωπικό θα έχει ως αρμοδιότητες αρχικά τη διακριτική, αλλά εμφανή, επιτήρηση ιερών ναών και κοιμητηρίων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο.

Κομβικό ρόλο στο αστυνομικό σχέδιο έχει η αύξηση των ελέγχων άσκοπης μετακίνησης, με το πρόστιμο να διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, μαζί με την αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα εξελιχθούν τα σχέδια αποτροπής υπεράριθμων συναθροίσεων για «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί-κοκορέτσι», αντίστοιχα, σε «κρυφές» αυλές, πιλοτές και ταράτσες.

Οι αστυνομικοί που θα περιπολούν έχουν λάβει εντολές να έχουν «νύχτα-μέρα» αναμμένους φάρους και να προβαίνουν παροδικά σε ηχητικά σήματα όταν χρειάζεται προκειμένου να δηλώνουν την παρουσία τους. Αρχικό επίκεντρο των ελέγχων είναι οι… 1.700 εκκλησίες που βρίσκονται σε όλη την Αττική και κυρίως οι περίπου 100 που είναι στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν οργανωμένες συναθροίσεις πιστών έξω από ιερούς ναούς, αλλά δεν αποκλείουν κάποιες αυθόρμητες, που θα αφορούν την περιφορά του Επιταφίου και την αφή του Αγίου Φωτός. Σημειώνεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφασίζεται η παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας έως και τις 28 Απριλίου 2020.

Η μάχη της… σούβλας

Το Σάββατο της Ανάστασης και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπει ο αστυνομικός σχεδιασμός, θα υπάρχουν τουλάχιστον 150 περιπολίες διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών όπως Αμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., Ομάδας «Δράση», Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας.

Οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι», όπως αναφέρουν χαριτολογώντας αλλά σοβαρά, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και την παρατήρηση μεγάλης προσέλευσης οικογενειών σε μικρούς χώρους, αυλές, πιλοτές και ταράτσες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι ακόμη εντονότεροι οι έλεγχοι στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πασχαλινής «εξόδου».
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, πέρα από το διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση, ανέφερε ότι θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στους πολίτες που μετακινούνται για «παροχή βοήθειας σε πρόσωπο που έχει ανάγκη Β4». Επεσήμανε επίσης πως «ένας στους 10 δηλώνει εμμέσως πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι, αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους».

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζουν πως θα είναι διακριτική η διαχείριση επικοινωνιών πολιτών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ σχετικά με καταγγελίες που θα αφορούν ενδεχόμενο εορταστικό συνωστισμό συγγενών σε οικίες, προκειμένου να αποφεύγονται αντιδικίες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε γείτονες και συγκάτοικους. Οπως και να έχει όμως, οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να επιλαμβάνονται αυτών των κλήσεων και αναλόγως της παράβασης να επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα.

Στον εντοπισμό υπεράριθμων συναθροίσεων θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα, που θα ειδοποιούν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα κάνουν αρχικά συστάσεις με τηλεβόα ή ακόμη και διά ζώσης και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα βεβαιώνουν πρόστιμα ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα προβαίνουν και σε συλλήψεις.

Φρένο σε… μαζώξεις

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας θα επιχειρήσουν να κλείσουν τα «στόμια» περιφερειακής μετακίνησης σε εξοχικά, οικογενειακά και φιλικά σπίτια περιαστικά της Αττικής. Τα κύρια αστυνομικά μπλόκα θα στηθούν στις λεωφόρους Μαραθώνος, Μεσογείων, Μαρκοπούλου, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Πεντέλης και φυσικά στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, όπου ήδη εξελίσσονται εντατικοί έλεγχοι. Ειδικότερος είναι ο σχεδιασμός για την επιτήρηση και τους ελέγχους στην Αττική Οδό, όπου ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης. Τα μπλόκα θα στηθούν κοντά σε εξόδους της Αττικής Οδού, προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα και να υπάρχει η δυνατότητα αναστροφής προς το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας.

Παραβάσεις

Σημειώνεται πως από την αρχή της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων έχουν βεβαιωθεί συνολικά 495 πρόστιμα των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας, 42.606 παραβάσεις των 150 ευρώ, 440 παραβάσεις απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων των 5.000 ευρώ και 25 «σπασίματα» καραντίνας των 5.000 ευρώ. Το συνολικό χρηματικό ποσό που πάει υπέρ της δημόσιας υγείας φθάνει τα 9.000.000 ευρώ…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.