ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι τελευταίες πινελιές από Μητσοτάκη στο σχέδιο της “απελευθέρωσης” – “Αγκάθι” τα σχολεία

1 min read

Την Τρίτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για την άρση των μέτρων. Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα μας από 4 Μαΐου.

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται οι προτάσεις της επιτροπής των ειδικών επί της υγείας, αλλά και της task force που έχει συγκροτηθεί για την άρση της καραντίνας. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί για μια σειρά από θέματα και οι σημερινές συσκέψεις θεωρούνται καθοριστικές, με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Τρίτη και όχι αύριο Δευτέρα να είναι αυτή τη στιγμή πιθανό.

Όπως ήδη έχει παρουσιάσει το newsit.gr, η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η άρση των m;etrvn θα είναι η 4η Μαΐου. Η άρση θα γίνεται σταδιακά, ανά μία ή δύο εβδομάδες και εκτείνεται έως τα τέλη Ιουνίου, όταν αναμένεται τελευταία να λειτουργήσουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τα SMS στο 13033, αλλά και οι βεβαιώσεις μετακίνησης θα αποτελέσουν παρελθόν από τις 4 Μαΐου, ενώ το σχέδιο τονίζεται πως θα είναι δυναμικό, θα επαναξιολογείται διαρκώς και είναι πολύ πιθανό κάποια περιοριστικά μέτρα να επανέλθουν ακόμη και σε τοπικό επίπεδο εάν διαπιστωθεί υποτροπή της πανδημίας.

Όλα ανοιχτά για τα σχολεία

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο “αγκάθι” ως προς τις τελικές αποφάσεις εξακολουθούν να είναι τα σχολεία και η επαναλειτουργία τους, με τα δύο γνωστά σενάρια να παραμένουν στο τραπέζι: είτε τη σταδιακή επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και των Δημοτικών σχολείων στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου), είτε τη λειτουργία μόνον των Λυκείων και των Γυμνασίων.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το πρώτο σενάριο, το οποίο θα συνοδεύεται από παράταση του σχολικού έτους για τα Δημοτικά για περίπου τρεις εβδομάδες, έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει κλειδώσει σε κάθε περίπτωση για το τελευταίο 10μερο του Ιουνίου. Όλα, όμως, εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών επί της υγείας.

Τα καταστήματα εστίασης

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα εστίασης, η επαναλειτουργία τους αφορά μόνο τα… τραπεζάκια έξω. Δηλαδή, να μην υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα σε κλειστούς χώρους, αλλά μόνο σε ανοιχτούς και πάλι με αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους. Επίσης, αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, ενώ στις 4 Μαΐου, μαζί με την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, θα επαναλειτουργήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και κουρεία και τα κέντρα αισθητικής.
Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, θα ισχύουν κανόνες υγιεινής και πρόληψης αντίστοιχοι με αυτούς που ισχύουν σήμερα στα σούπερ μάρκετ (ανώτατος αριθμός πελατών ανά τ.μ.), ενώ ειδικά για τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής η προσέλευση των πελατών θα γίνεται με ραντεβού εκ των προτέρων για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Από τις 4 Μαΐου, εξάλλου, όπως έγινε γνωστό μετά από τηλεδιάσκεψη χθες του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού, θα επιτρέπεται η ατομική άθληση και προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.