ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποιες επιτρέπονται 00:30 με 05:00 – Τα έγγραφα που χρειάζονται

1 min read

Διευκρινίσεις σχετικά με την χαλάρωση του lockdown και το νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, το οποίο θα ισχύει από σήμερα έδωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από σήμερα σταμάτησαν τα SMS στο 13033 και στο 13032 και σημείωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 00:30 και διαρκεί μέχρι τις 05:00.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς το διάστημα μεταξύ 00:30-5:00 το πρωί επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας (με τη σχετική βεβαίωση), υγείας και για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων με συμπληρωμένη την αντίστοιχη φόρμα Β που θα αναφέρει τα στοιχεία του μετακινηθέντος, καθώς και τον λόγο μετακίνησης.

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Μπορεί να είμαστε στο τέλος του lockdown και να έχει επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, όμως οι περιορισμοί για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ταξί παραμένουν.

  • Σύμφωνα, λοιπόν με το ΦΕΚ άρσης του lockdown, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού.

Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα. Μάλιστα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλιώς έρχεται πρόστιμο.

Εξαιρέσεις αποτελούν μόνο τα εξής:

  • Μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους.
  • Ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.