ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Πάσχα! Εως 30/6 η καταβολή από τους εργοδότες, αλλά άγνωστο πότε θα πάρουν λεφτά από το κράτος

1 min read

Με την κυβέρνηση να έχει «πετάξει το μπαλάκι» στις επιχειρήσεις, παρά τις αρχικές -στην πρώτη φάση των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού- εξαγγελίες της, οι εργοδότες καλούνται να καταβάλουν το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους τους έως την Τρίτη 30 Ιουνίου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για να λάβουν το ποσό αυτό από το κράτος. Ωστόσο, με το μπάχαλο που ήδη επικρατεί σε σειρά διαδικασιών, όπως στην καταβολή των ειδικών αποζημιώσεων προς τους μισθωτούς, δεδομένο αποτελεί ότι οι επιχειρήσεις θα λάβουν όσα τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση  σε… βάθος χρόνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους, για την πληρωμή προς τους εργοδότες του υπόλοιπου ποσού από το δώρο Πάσχα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλουν στο σύστημα «Εργάνη» από τη 1 έως και τις 10 Ιουλίου 2020 το έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».

Στο έντυπο πρέπει να δηλώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης, των εργαζομένων, καθώς και το ποσό του επιδόματος (μεικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις), που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης για κάθε μισθωτό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.