ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντίστροφη μέτρηση για lockdown στους άνω των 60 ετών που δεν έκαναν την τρίτη δόση!

1 min read

Ολικό απαγορευτικό ακόμα και από Δευτέρα, στην πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν υπερβεί το επτάμηνο μετά τη δεύτερη δόση!

Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να μπει… ολικό απαγορευτικό στην πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους των ατόμων 60 ετών και άνω, που δεν εμβολιάστηκαν με την τρίτη δόση στους επτά μήνες μετά τη δεύτερη!

Εστίασηψυχαγωγία και αθλητισμός θα «κλείσουν» τις πόρτες τους για την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας, οι οποίοι θα δουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους να ακυρώνεται αυτόματα και να αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι, παρότι έχουν κάνει και δύο δόσεις εμβολίου!

https://www.youtube.com/watch?v=NLA510Ic5qo

Αυτό σημαίνει πως για όσους εργάζονται, θα χρειάζονται υποχρεωτικά δύο rapid test την εβδομάδα και επιπλέον αυτών, όσα ακόμη τεστ χρειαστούν για καταστήματα και μεταφορές με πλοία, αεροπλάνα υπεραστικά τρένα.

Τη δεδομένη στιγμή και όπως αποκάλυψε το Star, το συγκεκριμένο μέτρο αφορά περίπου 160.000 άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, έχοντας υπερβεί το επτάμηνο μετά την (υποτιθέμενη) ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η Κυβέρνηση εν τω μεταξύ, αποφάσισε να υιοθετήσει και την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, να λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης στους τρεις μήνες (αντί για έξι που ισχύουν μέχρι σήμερα) και να εκδίδονται μόνο μετά από επιβεβαίωση με μοριακό τεστ.

Πόσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, 1.710.000 άτομα έχουν κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου, αριθμός που αποτελεί το 30% των «δικαιούχων».

Επίσης, 1.282.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για προγραμματισμό της τρίτης δόσης, με το συνολικό ποσοστό, αν υποθέσουμε ότι όλα τα ραντεβού θα γίνουν εμβόλια και δεν θα ακυρωθεί κάποιο, ότι το 52,4% των «δικαιούχων» θα έχει κάνει σύντομα και την επιπλέον δόση.

Στους άνω των 60 ετών, το ποσοστό εμβολιασμού με την τρίτη δόση ανέβηκε στο 73,5% (μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού) μετά τον στυγνό εκβιασμό της Κυβέρνησης με τα πρόστιμα.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.