ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντιπρόσωπος Ρωσίας στην Ε.Ε.: «Δεν αποκλείω θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»

1 min read

Ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ε.Ε., παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Αναφορικά με τη θέση και τη στάση της χώρας του απέναντι στην ελληνοτουρκική διαμάχη, ανέφερε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κάποια ανησυχία βέβαια. Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν εύκολος συνέταιρος». Για το αν η χώρα στηρίζει την Τουρκία έναντι της Ελλάδας, δήλωσε πως η Ρωσία δεν επεμβαίνει στην πολιτική καμίας χώρας και ότι απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία.

Ακόμα τόνισε πως δεν είναι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού, μετά και τις εκλογές στα Κατεχόμενα, όπου ηγέτης των Τουρκοκυπρίων αναδείχθηκε ο Ερσίν Τατάρ: «Φοβάμαι ότι επιδεικνύει, πρώτον, ότι το κλειδί της λύσης παραμένει στην Άγκυρα. Δεύτερον, οι τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό με τις προσπάθειες ανοίγματος των Βαρωσίων οδηγούν την υπόθεση προς επικίνδυνη κατεύθυνση». Και συμπλήρωσε: «Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, μας καλέσουν να μεσολαβήσουμε, μπορεί να το εξετάσουμε. Όμως δεν το κάνουν».

Ακόμη, σημείωσε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας που έχει υπογράψει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

Τέλος, ο κ. Τσιζόφ δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο και στηλίτευσε τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Άγκυρα: «Η Ε.Ε. διστάζει να προχωρήσει σε πιο σκληρή πολιτική εναντίον της Τουρκίας, διότι η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό με 4.000.000 Σύρους πρόσφυγες».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.