ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη Τσίπρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Πέτσα – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δεύτερη παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το πολιτικό άσυλο.

Οκ. Τσίπρας, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως “σας άκουσα να λέτε ότι είστε ηγέτης της κεντροδεξιάς και ότι ως ηγέτης μίας κεντροδεξιάς, η οποία δικαιούται να ομιλεί και για τον Αντετοκούνμπο και για τους μετανάστες -μακάρι να ήταν η παράταξή σας αυτή κ. Μητσοτάκη, μακάρι να ήταν αυτός ο πολιτικός σας λόγος. Μόλις χθες, το στέλεχος της Θεσσαλονίκης και βουλευτής σας, Σιμόπουλος, βγήκε και κατήγγειλε ότι στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είχαμε το θράσος να έχουμε εκπροσώπους των Ρομά και πρέπει να το ξανασκεφτούμε αυτό, γιατί δεν τιμά την επέτειο να παρελαύνουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού στις εθνικές μας επετείους. Θα το καταγγείλετε, ως ηγέτης της κεντροδεξιάς και όχι μίας παράταξης που φλερτάρει με την ακραία δεξιά; Και δεν θα αναφερθώ βέβαια στον αγαπημένο μου κύριο Βορίδη, ο οποίος καταγγέλθηκε χθες ακόμα και από τον ευρωβουλευτή σας, κύριο Κυμπουρόπουλο για ρατσιστική αναφορά σε σχέση με την αναπηρία. Αυτή είναι η κεντροδεξιά σας;”.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση “σας κατηγορούμε για ένα πράγμα. Όχι τόσο για το ότι πολλές φορές έρχεστε και μας αιφνιδιάζετε παίρνοντας πιο ακραίες θέσεις από κόμματα που ήταν σε αυτό το Κοινοβούλιο, όπως το ΛΑΟΣ, που τους έχετε εγκολπώσει τώρα όλους -συγκυβερνήτες σας είναι, αντιπρόεδροι είναι, υπουργοί πρωτοκλασάτοι είναι- αλλά γιατί αυτά που λέτε είναι άτοπα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν”.

Και απηύθυνε το ερώτημα: “Πώς ακριβώς θα φυλάξετε τα θαλάσσια σύνορα; Το δίκαιο της θάλασσας θα το εφαρμόσετε; Το διεθνές δίκαιο θα το εφαρμόσετε; Τι ακριβώς θα κάνετε; Εγώ μίλησα για τις 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό Λιμενικό και είναι η τιμή μας, το καμάρι μας και η περηφάνια μας που σώσαμε 430.000 ανθρώπινες ζωές. Εσείς τι ακριβώς θα κάνετε;”.

Όπως διευκρίνισε, αυτό το λέει “διότι σε αντίθεση με την ευκολία σας να με κατηγορείτε για ψέματα δήθεν και fake news, εγώ μιλάω με δηλώσεις εκπροσώπων σας, του κυρίου Πέτσα, του κυβερνητικού σας εκπρόσωπου. Δήλωσε, περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα. Και σας ρωτάμε ευθέως, γιατί περισσότερες περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις; Αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη που έχετε”. Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Έλεγα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε επί λέξει ότι δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι και να ξεπεράσουμε τη λεπτή γραμμή σε αυτά τα θέματα, τουρκικές παραβιάσεις, Αιγαίο, κυπριακή ΑΟΖ, συριακό διότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στις ροές. Ούτε fake news, ούτε ψέματα και σας λέω, είναι λάθος αντίληψη, επιζήμια εθνικά. Αλλάξτε ρότα”.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Θα σας ζητήσω κύριε Τσίπρα να καταθέσετε, αν τα έχετε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά της Βουλής, τώρα, παρακαλώ. Τις έχετε έτσι δεν είναι; Γιατί δεν τις καταθέτετε; Καταθέστε τες τώρα, περιμένω. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε, γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας. Δεν αλλάζει το χούι κύριε Τσίπρα. Μία φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης”.

Αναφέρθηκε δε στην τραγωδία έξω από την Κω, λέγοντας πως “εάν υπήρχε ένα σοβαρό σύστημα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων αυτό το ατύχημα θα είχε αποφευχθεί. Αυτό σημαίνει επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, έστω κι αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε”. Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα: “Θα σας συμβούλευα να συνεχίσετε να επικαλείστε το πόσο καλά τα κάνατε όλα, προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στη ΝΔ να έρχεστε σε σύγκρουση με την πραγματικότητα όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα, εκτός εάν μιας και έκανα εκτεταμένες αναφορές σε μετατραυματικό στρες, εσείς δεν πάσχετε από μετατραυματικό στρες αλλά από μετατραυματικό μετεκλογικό στρες”.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε προς τον Πρωθυπουργό: “Κύριε Μητσοτάκη, ήλπιζα ότι δεν θα έχετε τόσο χαμηλό το επίπεδο σήμερα, φέρτε τα πρακτικά τώρα. Θα σας φέρω λοιπόν την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε δημόσια όσα είπατε περί fake news και ψεμάτων, είτε θα τον οδηγήσετε στο σπίτι του. Δύο επιλογές θα έχετε”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.