ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αντίδραση Ζάεφ μετά την πρόταση μομφής: Δεν θα επιτρέψουμε στην αντιπολίτευση να καταστρέψει τη χώρα

1 min read

Προχωρούν οι διαδικασίες στη Βόρεια Μακεδονία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ζάεφ.

Οργισμένη είναι η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού της Βόρειας ΜακεδονίαςΖόραν Ζάεφ, στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα συνασπισμός από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζαεφ αναφέρει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία, τη Συμφωνία της Οχρίδας και γενικότερα τις καλές σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της, καθώς και την ειρήνη και τη σταθερότητα στο εσωτερικό της.

«Για να εξυπηρετήσουν τη μάταιη επιθυμία τους για εξουσία, ήταν έτοιμοι να οδηγήσουν τη χώρα στον κατήφορο και ο λαός να υποφέρει» γράφει σε έντονο ύφος ο ηγέτης της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιτίθεται ακόμη στους επικεφαλής των δύο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ενορχήστρωσαν την πρόταση μομφής εναντίον του, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι, αναφέροντας ότι «καταστρέφουν τη χώρα».

Τέλος, αναφέρει βέβαιος ότι η πλειοψηφία των πολιτών και των βουλευτών θα τον στηρίξει.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, μαζί με τα κόμματα ΑΑ-Alternatica («Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική»), Besa και Levica («Αριστερά»).

Η αντιπολίτευση είχε δώσει διορία στον Ζάεφ να παραιτηθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς συνεχίζεται η πολιτική κρίση στη χώρα μετά την ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SDSM στις δημοτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Βουλής της χώρας όρισε ότι το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η ψηφοφορία για να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης ή όχι στην τωρινή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας. Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει εξάλλου ότι η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής γίνεται τρεις μέρες μετά την κατάθεσή της.

To Σάββατο, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι το κόμμα του, μαζί με το κόμμα «Levica» (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA», εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 61 βουλευτών. Συνολικά, η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας αριθμεί 120 μέλη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.