ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ανθυποπλοίαρχος… «μαιευτήρας» ξεγέννησε γυναίκα εν πλω στη Θάσο

1 min read

Mια όμορφη ιστορία εκτυλίχτηκε εν πλω το πρωί της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2018, στο δρομολόγιο των 09:15 από τον Λιμένα της Θάσου προς την Κεραμωτή στο ferry boat Thassos 2 της ΑΝΕΘ με ανθυποπλοίαρχο να ξεγεννά επιβάτη.

Ένα ζευγάρι τουριστών μπήκε στο πλοίο, ενημερώνοντας το πλήρωμα ότι η γυναίκα είναι έγκυος, με τους πόνους να έχουν αρχίσει λίγο πριν τον απόπλου. Ξαφνικά η γυναίκα, στο ύψος της Θασοπούλας, είπε στο πλήρωμα ότι γεννάει, με πολλούς να θεωρούν ότι αστειεύεται.

Αμέσως προσέτρεξε ο ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Μπιρζαμάνης, ο οποίος μαζί με όλο το πλήρωμα παρείχε ό,τι χρειαζόταν στη γυναίκα, ενώ ο γιατρός της, ο οποίος δεν βρίσκονταν στο καράβι, τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ ώστε να την περιμένει ασθενοφόρο στην Κεραμωτή.

Όμως το παιδί… βιαζόταν να βγει, με τον κ. Μπιρζαμάνη να παίρνει μια πετσέτα και σε ρόλο… μαμής να ξεγεννάει τη γυναίκα σε όρθια στάση στο γκαράζ του πλοίου μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για μετακίνηση.

Ο ανθυποπλοίαρχος έδωσε το παιδί –ένα υγιέστατο αγοράκι– στον σαστισμένο, αλλά ευτυχισμένο πατέρα, λίγο πριν καταπλεύσει το πλοίο στο λιμάνι της Κεραμωτής, ενώ όλο το πλήρωμα έπραξε ό,τι απαιτείται για να μπουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τόσο η γυναίκα όσο και το μωρό -το οποίο ήταν ακόμα «δεμένο» με τη μητέρα με τον ομφάλιο λώρο- στο ασθενοφόρο, το οποίο τους παρέλαβε μέσα από το πλοίο.

Μάλιστα, ο ανθυποπλοίαρχος πρότεινε στους γονείς να γίνει και νονός, ενώ όλο το πλήρωμα κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου ο οποίος παρακολούθησε το σκηνικό.

Από εμάς, καλές θάλασσες στο πλήρωμα και στον… υποψήφιο μικρό θαλασσοπόρο, ο οποίος ξεκίνησε τη ζωή του μεσοπέλαγα.

Πηγή: kavalapost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.