ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Άνθρακας» οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- Μεγάλος χαμένος η ελληνική οικονομία

1 min read

Την εθνικά επιζήμια κυβερνητική πολιτική της τυφλής στοίχισης της Ελλάδας πίσω από τις ασφυκτικές οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθησαν από το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με την Ρωσία και την Ουκρανία το Μάιο και το πρώτο πεντάμηνο του 2022.

Έτσι, ακολουθώντας τις επιταγές των Βρυξελλών, η χώρα όχι μόνο δε προκάλεσε κάποιου είδους σοβαρή ζημιά στην ρωσική οικονομία, αλλά πληρώνοντας «από την τσέπη της» το τεράστιο κόστος εξαιτίας της αύξησης του κόστους της ενέργειας, υπέστη η ίδια σοβαρό οικονομικό πλήγμα, καθώς οι εξαγωγές της προς τη Ρωσία μειώθηκαν αισθητά ενώ οι εισαγωγές από την χώρα του Βλαντίμιρ Πούτιν υπερδιαπλασιάστηκαν.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 2.817,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 117,6% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 που ήταν 1.294,4 εκατ. ευρώ.

Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 ανήλθε σε 47,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 31,1% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021 που ήταν 69,0 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022 ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 2.769,7 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο μόνο να δικαιολογεί δεν φαίνεται την αντιρωσική ζέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κατάφερε να οξύνει αντί να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, πλην φυσικά των εφοπλιστών, οι οποίοι επί μήνες έκαναν «χρυσές» μπίζνες με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

Δημοσίευση στα Social Media